04 خرداد 1401

کلاهبرداری و اخاذی از اشخاص عادی

دسته بندی : کیفری | کلاهبرداری
محمد بابایی فیشانی
کارشناس حقوقی
سوال کاربر :

سلام شخصی با عنوان اینکه مامور اطلاعات است و گنج بزرگی دارد بنده را به سر دو چاله حفاری شده برد و بدین منظور از بنده و دوستم چندین میلیون تومان کلاهبرداری کرد.قبل از عزیمت به مکان هایی که میگفت چاله گنجم است به بنده گفت باید یک تعهد نامه بنویسی و امضا کنی با این عنوان که قسم میخورم خیانت نمیکنم و به کسی نمیگم و ... بنده هم اینکار را انجام دادم و پایینش را امضا کردم.بعد از اینکه فهمیدم ایشان کلاهبردار است در ابتدا گزارش ایشان را به همه ارگانهای اطلاعاتی دادم (اطلاعات سپاه/اطلاعات ناجا و اطلاعات واجا) و سپس بنده به همراه یک نفر دیگر با عنوان جعل و اغفال و کلاهبرداری از ایشان شکایت کردیم و متوجه شدیم ایشان دارای سابقه کیفری است و به جرم معاونت در مواد مخدر در سال 9۱ دادگاه برای ایشان حبس غیابی صادر کرده است و ایشان ۱۰ سال است که فراری است.بنده دو فیلم از ایشان دارم که در آن فیلمها اقرار میکند اینجاهارو کندم و در مشت دارم و در آستینمه! بعلاوه عکس چاله های حفاری شده توسط ایشان که هر دو را بعنوان ادله به بازپرس پرونده ارائه کردم+پرینت حساب‌پولهای واریزی.حال سوال بنده اینجاست که: 1.آیا با وجود اینکه بنده هیچ دخالتی در حفاری های غیرمجاز ایشان نداشتم و بلافاصله بعد از اینکه متوجه کلاهبردار بودن ایشان شدم گزارششان را به تمام ارگانهای اطلاعاتی دادم آیا شریک جرم ایشان محسوب میشوم؟ 2.با توجه به اینکه ایشان خلافکار حرفه ای است آیا ایشان میتواند با دستخط و امضای من جعلیات درست کند و برای دشمنی با من به دادگاه ارائه دهد؟ سپاسگزارم

پاسخ کارشناس حقوقی :

بااحترام کاربر محترم باتوجه به گزارش بموقع شما و نیز سابقه کیفری وی شما مرتکب جرمی نشده اید اما میتوانید با عنوان کلاهبرداری و اگر بزور از شما مبلغی دریافت نموده و اخاذی از وی طرح شکایت نمایید ورقه چیز مهمی نیست که در دست وی میباشد