06 خرداد 1401

بدون اطلاع دادستان اقدام به فروش مال محجور

دسته بندی : کیفری | فروش مال غیر
محمد بابایی فیشانی
کارشناس حقوقی
سوال کاربر :

با سلام ببخشید من یه برادر محجور که حدودا ۲۱ ساله دارم.مادرم قیم برادرم می باشد. ولی براش حکم حجر نگرفتیم.چون نمیدانستیم ولی چون ۱۸ سالش تمام شد به دلیل معلولیت ذهنی از سازمان بیمه تامین اجتماعی حکم از کارافتادگی ذهنی برادرم گرفتیم.یه زمینی برادر محجورمان داشت مادرم با اطلاع امور سرپرستی و محجورین تا قبل از اینکه برادرم هجده سالش تمام بشه با مبایعه نامه فروخت و پول حاصل از فروش تو حساب برادرم که محجور می باشد واریز کرد.ولی دادستان طبق بند ۷ ماده ۸۴ ایین دادرسی مدنی معامله را باطل اعلام کرد.حال اگر ما حکم حجر برادرمو نگرفتیم ولی طبق حکمی که از اداره تامین اجتماعی گرفتیم که پزشکی که متخصص مغز واعصاب و روان شناسی نظر داده بود که برادرم معلولیت ذهنی را از دوران طفولیت دارد و علم و اگاهی خودمان از اوضاع برادرم خریدار می تواند تحت عنوان فروش مال غیر به دلیل نداشتن حکم حجر برادرم از مادر ما شکایت کند؟ممنون

پاسخ کارشناس حقوقی :

بااحترام کاربر محترم زمانی که دادستان احساس نماید فروش اموال محجور به ضرر وی باشددحکم به ابطال معامله خواهد نمود اگر مثلا پول نقد تبدیل به ملک شود بخ مصلحت محجور میباشد اما اینکار مادر باید دادستان را اقناع نناید که مصلحت محجور انجام گرفته تا مشکل رفع گردد در مورد خریدار نیز جهالت از قانون را دفاع خود قرار دهد