08 خرداد 1399

پزشکی قانونی

دسته بندی : کیفری | سایر دعاوی
احمد جمشیدوند
وکیل پایه یک دادگستری
سوال کاربر :

سلام و روز بخیر دادگاه در چه مواردی زن را برای معاینه به پزشکی قانونی میفرستد؟

پاسخ وکیل پایه یک دادگستری :

با عرض سلام در پاسخ به این سوال شما باید عرض کنم مراجعه به پزشکی قانونی دلایل مختلفی می تواند داشته باشد. ۱. معاينات بكارت: به منظور تعيين نوع پرده بكارت، سلامت پرده بكارت، وجود پارگي و زمان ايجاد پارگي. ۲. وطي دبر: به معناي وضعيت مقعد، وجود پارگي در ناحيه معقد زماني كه شاكي يا متهم به ايجاد ارتباط جنسي هستند. ۳. تأييد زايمان و سقط: استعلام مقام قضايي به جهت اين كه آيا خانمي سقط جنين و يا زايمان نموده است يا خير؟ ۴. باروري و نازايي: جهت بررسي نازايي در زوجه و اين كه آيا خانم بارور است و يا نازا و درصورت نازايي، بررسي علت نازايي و بررسي علت ناباروي مردان كه مربوط به بخش مردان است. ۵. درخواست سقط درماني: استعلام مقام قضايي جهت اين كه ادامه بارداري جهت مادر توأم با خطر جاني است يا خير و آيا جنين مبتلا به تالاسمي ماژور است يا خير؟ ۶. بررسي بارداري و حاملگي: استعلام مقام قضايي به منظور تعيين صحت بارداري زنان جهت صدور حكم طلاق و يا درصورت باردار بودن، اعلام آن به مقام قضايي. ۷. معاينات عمومي تصادفات رانندگي (مصدومين) بررسي (معاينه و گواهي) آثار ناشي از صدمات حاصل از تصادف وسايل نقليه روي بدن فرد مصدوم كه از مراجع قضايي معرفي مي‌شوند. 8. معاينات باليني- عمومي: كه هم شامل معاينات مردان و هم زنان مي‌باشد عبارتند از:ضرب: آثار و صدمات ناشي از اصابت جسم سخت به بدن بدون پارگي پوست. جرح: از هم گسيختگي نسجي ناشي از تروما (ضربه). نزاع: معاينه و گواهي آثار ناشي از برخوردهاي فيزيكي بين افراد. خودزني: معاينه و گواهي آثار ناشي از صدماتي كه توسط خود فرد يا توسط ديگران با رضايت خود او ايجاد شده است. مصدومين ناشي از تصادفات رانندگي: معاينه و گواهي آثار ناشي از صدمات حاصل از تصادفات روي بدن مصدوم. حوادث كار: معاينه و گواهي آثار ناشي از كار روي بدن مصدوم. سايرحوادث: معاينه و گواهي آثار ناشي از حوادث به غير از موارد فوق، روي بدن مصدوم...