13 خرداد 1399

بطلان معامله

دسته بندی : حقوقی | بطلان معامله
احمد جمشیدوند
وکیل پایه یک دادگستری
سوال کاربر :

سه دانگ یک باب خانه توسط زوج با حق خیار فسخ در طول عمر شوهر به زوجی فروخته شده است ولیکن بدون فسخ به زوج فوت می‌نماید و چون فاقد اولاد بوده خواهران زوج دادخواستی به خواسته بطلان معامله سه دانگ مشاع ملک علیه زوج تقدیم و استدلال می‌کنند که شرط مذکور فاقد مدت بوده و حسب مقررات ماده 401 قانون مدنی باطل است آیا چنین شرطی مدت‌دار تلقی می‌شود یا بدون مدت ؟

پاسخ وکیل پایه یک دادگستری :

عرض ادب و حترام چنانچه در عقد بیع خیار فسخ در مدت عمر فروشنده شرط شود چون ابتدای شرط از زمان عقد بیع و انتهای آن موقع فوت فروشنده است شرط مدت دار بوده و مشمول ماده ی 399 قانون مدنی است.