26 خرداد 1401

نحوه درخواست فروش ملک مشاعی؟

دسته بندی : حقوقی | دستور فروش ملک مشاع
حسین امامی
کارشناس حقوقی
سوال کاربر :

با سلام من و برادرم هرکدام سه دونگ یک ساختمان دو طبقه رو شریک هستیم چون من میخواستیم سهم خودم را اجاره بدم خودم اجازه دادم طبقه همکف ایشون ساکن شود الان بعد از ده سال من قصد فروش دارم ولی برادرم نه میخره ونه اجازه فروش میده ومعتقده تو برو سهم خودت (زیر زمین ) بفروش واصلا توجه نداره که سندها سه دنگ سه دنگه نه واحدی سوال من اینه من چگونه اقدام به فروش کنم ...دوم اینکه آیا قانون میتونه ایشان را از طبقه همکف خلع ید کند ..

پاسخ کارشناس حقوقی :

مخاطب عزیز ضمن عرض سلام و احترام؛ در خصوص موضوع مذکور بدوا از اداره ثبت میبایست برای افراز و تقسیم ملک مشاعی درخواست خود را مطرح نمایید چنانچه با ارزیابی کارشناس مربوطه مشخص شد ک ملک غیرقابل افراز هست مستند ب سند مالکیت و گواهی غیرقابل افراز بودن ملک دادخواست فروش ملک مشاعی را میبایست از طریق دفاتر خدمات قضایی ب ثبت برسانید تا با مزایده و فروش ملک هرکس ب حق السهم خود از ملک مشاعی برسد رای دادگاه و دستور فروش ملک مشاع لازم الاجراست در خصوص خلع ید میبایست گفت ک ملک مشاعی مقررات خود را دارد و استفاده از جز جز ان باید با رضایت سایر شرکا و مالکین باشد(اگر افراز صورت نگرفته)بنابر این در صورت تصرف بدون رضایت مالکین و شرکای دیگر میتوانند برای رفع تصرف و خلع ید نسبت ب کل ملک اقدام کنند تا تعیین تکلیف شود موید باشید