03 تیر 1401

خریدو فروش دستبند نظامی جرم محسوب میشود؟

دسته بندی : کیفری | سایر دعاوی
محمد بابایی فیشانی
کارشناس حقوقی
سوال کاربر :

سلام خسته نباشید دوست عزیز
میخواستم بفرمایید که اگر خرید و فروش دستبند نظامی جرم و خلاف قانون نیست و مجازات ندارد ؛ پس چرا اگر کسی (افراد غیر نظامی) دستبند نظامی داشته باشند ، در صورت کشف و مشاهده ، دستبند آنها توقیف و ضبط می‌شود؟

پاسخ کارشناس حقوقی :

بااحترام کاربر محترم خرید و فروش دستبند نظامی بعلت سوء استفاده جرم محسوب و درصورت یافت ضبط و شخص محکوم به جزای نقدی برایربار اول و درصورت تکرار حبس خواهد شد اما دررصورت کلی طبق نظریه اداره کل حقوقی قوه قضاییه، برای حمل، نگهداری و خرید و فروش دستنبد نظامی، باتوم و چراغ گردون، مجازات خاصی پیش بینی نشده است بنابراین مرتکبان آنها مجازات نخواهند شد. با توجه به اصل قانونی بودن جرم و مجازات، چون در مواد ۱۱ و ۱۲ قانون مجازات قاچاق اسلحه و مهمات و دارندگان سلاح و مهمات غیرمجاز مصوب سال ۱۳۹۰، بر مرتکبین رفتارهای موضوع سئوال( حمل، نگهداری، خرید و فروش دستبند نظامی، باتوم و چراغ گردون) مجازات خاصی پیش بینی نشده است، بنابراین مرتکبان آنها مجازات نخواهند داشت. در عین حال ضبط آنها بر اساس ماده ۱۸ قانون مذکور، یک تکلیف قانونی است.