05 تیر 1401

مطالبه خسارت تاخیر تادیه در صورت فوت صادر کننده چک

دسته بندی : حقوقی | مطالبه وجه چک
حسین امامی
کارشناس حقوقی
سوال کاربر :

با سلام ببخشید من نسبت به یک دادنامه که مربوط به مطالبه وجه چک و خسارت تاخیر تادیه تا اجرای حکم است محکوم شدم و دادنامه قطعی شده است صادرکننده چک پدرم است تو رای ننوشته چک در تاریخی عدم گواهی گرفته شده یا برگشت خورده و پدرم در چه تاریخی فوت شده ولی بعد از فوت پدرم اقدام به گواهی عدم پرداخت از بانک کرده من تقاضای رفع ابهام و اجمال و اصلاح دادنامه بنا به ماده ۲۷ اجرای احکام مدنی به بعد از ۶ سال که از صدور رای قطعی گذشته بود چون از روند اصلاح ان اطلاع نداشتم به شعبه بدوی دادم قاضی قبول کرده پرونده رو بفرسته تجدیدنظر ایا امیدی به اصلاح دادنامه به دلیل اینکه پدرم فوت شده و خسارت تاخیر تادیه تا زمان فوت او می باشد؟در ضمن قاضی در جلسه دادگاه حضور نداشت و خواهان در دادخواست قید نکرده خسارت تاخیر تادیه‌ را تا اجرای حکم میخواد و حتی در جلسه دادگاه شرکت نکرده بود.ممنون

پاسخ کارشناس حقوقی :

مخاطب عزیز ضمن عرض سلام و احترام؛ خسارت تاخیر تادیه وجه چک در صورتیکه صادرکننده فوت کند از تاریخ سررسید لغایت تاریخ فوت صادر کننده محاسبه میشود و رای دادگاه حسب توضیحات این مورد را در نظر نگرفته است لذا با قطعیت رای اصولا رای لازم الاجرا میشود مگر عذر موجهی در جهت تجدیدنظر خواهی از جانب تجدیدنظرخواه ب دادگاه ارائه شود ک با توجه ب پذیرش دادگاه و ارسال ب تجدید نظر بنظر با این امر موافقت شده است علی ای حال ب زعم بنده باتوجه ب پذیرش تجدیدنظرخواهی و با عنایت ب مفاد دادنامه صادره ک خسارت تاخیر تادیه تا زمان فوت لحاظ نشده امکان موفقیت و حصول نتیجه مطلوب شما وجود دارد موید باشید