09 تیر 1401

راه های اعتراض به رای قطعی تجدید نظر

دسته بندی : حقوقی | سایر دعاوی
علیرضا فضلی
وکیل پایه یک دادگستری
سوال کاربر :

با سلام ببخشید پدرم در زمان حیات مادرش یه ملکی که بنام مادرش بود اقدام به ساخت و ساز کرد و تمامی هزینه های ساخت و ساز پدرم پرداخت کرد(هزینه بابت خرید تراکم مسکونی و تجاری).پدرم بعد از فوت مادرش علیه ورثهای دیگر اقدام به طرح دعوا کرد(موضوع مطالبه وجه به نرخ روز با نظر کارشناس) در اثنای دادرسی پدرم فوت کرد ما بعنوان قائم مقام پدرمان وارد‌ دادرسی شدیم قاضی از ما شاهد خواست شهود را در دادگاه حاضر کردیم انها شهادت دادن که پدرمان از مادرش اذن ساخت و ساز داشته قاضی اظهارات شهود پذیرفت قرار کارشناسی صادر کرد.بعد از مدتی قاضی عوض شد قاضی جدید از قرار کارشناسی عدول کرده و اظهارات شهود ما را نپذیرفت در رای نوشته بود:پدر شما تا قبل از فوتش هیچ دلیلی مبنی بر داشتن اذن ساخت و ساز از مادرش به دادگاه ارائه نکرده و در زمان حیات مادرش هیچگونه طرح دعوا علیه مادرش نکرده و در اظهارات شهود اختلاف هست و طبق مادتین ۱۹۷ و ۲۴۱ ایین دادرسی مدنی و مادتین ۱۲۵۷ و ۱۲۵۸ حکم بر دعوا صادر شد تجدیدنظر خواهی کردیم گفتیم اظهارات شهود ما قبلا توسط قاضی قبلی پذیرفته شده قرار کارشناسی صادر شده و دیگر وراث مادربزرگمان هیچگونه دلیلی و مدرکی به دادگاه ارائه نکرده اند قضات تجدیدنظر بی توجهی کرده و رای تایید شد.میخواستم بپرسم می توان اعاده دادرسی کرد به دلیل اینکه قاضی گفته چرا در زمان حیات مادر پدر شما هیچ ادعای مطرح نکرده است اگر اینطوری باشه می توان این ادعا مطرح کرد که پدر ما در زمان حیات مادرش اقدام و ساز ملک میکرد چرا مادرش از پدر ما شکایت نکرد که چرا اقدام ساخت و ساز بدون اذن می کنی؟ممنون ببخشید متن زیاد شد.

پاسخ وکیل پایه یک دادگستری :

باسلام تنها راه شما اعمال ماده ۴۷۷ قانون آیین دادرسی کیفری و اعاده دادرسی از محضر ریاست قوه قضائیه است جهت خلاف شرع بودن رای صادره.