12 تیر 1401

جرم کلاهبردار ی و کس که مالها را خریداری نموده چیست

دسته بندی : کیفری | کلاهبرداری
محمد بابایی فیشانی
کارشناس حقوقی
سوال کاربر :

سلام .
سعی میکنم خلاصه مطلب رو بیان کنم که جواب درستی بگیرم .
شخص x(کلاهبردار) با چک های جعلی و مرده از شرکت ها خرید می‌کرده و بدون اینکه چک هاش پاس بشه و با قیمت خیلی پایین تر (تخفیف ۱۵ الی ۸۰ درصد ) به خرده فروش ها می فروخته .
شخص y یکی از این خرده فروش ها بوده که طی دوسال بار ۴ میلیاردی رو با قیمت دو میلیارد خریده یعنی نصف مبلغ اصلی .
البته آگاهی نسبی داشته که بار مشکل داره اما کاسب بوده و طمع داشته و جنس با قیمت پایین گیرش اومده و خریده .
با چند نکته اونم اینکه y ( خرده فروش) از شخص x (کلاهبردار ) برای تمام اجناسی که خریده فاکتور داره .
و همینطور ازش سند محضری گرفته که اگه مشکلی پیش بیاد مسئولش شخص کلاهبرداره نه خرده فروش .
چندتا سوال :
۱.حکم این قضیه چیه ؟
۲. آیا شخص y (خرده فروش ) مال خر محسوب میشه ؟ اگه میشه مجازاتش چیه .
۳.صاحب اصلی جنس ها (شرکت ها) تعدادشون زیاده و الان همگی فقط شخص خرده فروش رو پیدا کردند و میخوان همه ازش شکایت کنند در حالی که همه ی بار دست خرده فروش نیست .
۴.فعلا باری که توی انبار خرده فروش بود توقیف شده با حکم قضایی .(۹۰ درصد جنس هایی که خریده بود باقی مونده و نفروخته )
۵.پولی که خرده فروش به جنس ها داده یعنی دو میلیارد چی میشه ؟
۶.کلاهبردار هم فراریه فعلا .

در آخر با این وضعیت خرده فروش باید چیکار کنه . تا چه اندازه مقصره. .به نظر شما حکم قاضی چی میشه و ...

پاسخ کارشناس حقوقی :

بااحترام کاربر محترم اگر مال فروخته سرقتی یا از اموال کسی دیگری باشد کلاهبردار به جرم سرقت و استفاده از سند مجعول به مجازات رد مال و دوبرابر ان جریمه نقدی و از سه سال تا ۷ سال محکوم خواهد شد و در مورد کسی که مال را خریداری نموده اگز جاهل باشد تخفیف در مجازات وباتوجه به بیان شما که اگاهی داشته و خریداری نموده البته جای دفاع دارد به جرمدمال خر از ۶ ماه تا ۲سال حبس و جزای نقدی محکوم خواهد شد