12 تیر 1401

تحصيل مال از طريق نامشروع و كلاهبرداري

دسته بندی : کیفری | تحصیل مال از طریق نامشروع یا سو استفاده و تقلب از امتیازات
مینا مرادی ساکی
وکیل پایه یک دادگستری
سوال کاربر :

سلام .
سعی میکنم خلاصه مطلب رو بیان کنم که جواب درستی بگیرم .
شخص x(کلاهبردار) با چک های جعلی و مرده از شرکت ها خرید می‌کرده و بدون اینکه چک هاش پاس بشه و با قیمت خیلی پایین تر (تخفیف ۱۵ الی ۸۰ درصد ) به خرده فروش ها می فروخته .
شخص y یکی از این خرده فروش ها بوده که طی دوسال بار ۴ میلیاردی رو با قیمت دو میلیارد خریده یعنی نصف مبلغ اصلی .
البته آگاهی نسبی داشته که بار مشکل داره اما کاسب بوده و طمع داشته و جنس با قیمت پایین گیرش اومده و خریده .
با چند نکته اونم اینکه y ( خرده فروش) از شخص x (کلاهبردار ) برای تمام اجناسی که خریده فاکتور داره .
و همینطور ازش سند محضری گرفته که اگه مشکلی پیش بیاد مسئولش شخص کلاهبرداره نه خرده فروش .
چندتا سوال :
۱.حکم این قضیه چیه ؟
۲. آیا شخص y (خرده فروش ) مال خر محسوب میشه ؟ اگه میشه مجازاتش چیه .
۳.صاحب اصلی جنس ها (شرکت ها) تعدادشون زیاده و الان همگی فقط شخص خرده فروش رو پیدا کردند و میخوان همه ازش شکایت کنند در حالی که همه ی بار دست خرده فروش نیست .
۴.فعلا باری که توی انبار خرده فروش بود توقیف شده با حکم قضایی .(۹۰ درصد جنس هایی که خریده بود باقی مونده و نفروخته )
۵.پولی که خرده فروش به جنس ها داده یعنی دو میلیارد چی میشه ؟
۶.کلاهبردار هم فراریه فعلا .

در آخر با این وضعیت خرده فروش باید چیکار کنه . تا چه اندازه مقصره. .به نظر شما حکم قاضی چی میشه و ...

پاسخ وکیل پایه یک دادگستری :

باسلام كاربرگرامي مال خر به شخصي اطلاق ميشود كه اجناس سرقتي را خريداري نمايد و در اين پرونده شخصyدر صورت اطلاع از هدف شخصx تحصيل مال از طريق نامشروع نموده است و اموال توقيف شده به صاحب شركت بازگردانده ميشود و طبق نظر قاضي پرونده شخصyبه حبس از سه ماه تا دوسال يا جريمه نقدي محموم خواهد شد.