12 تیر 1401

تعلق دیه به فرد آسیب دیده

دسته بندی : کیفری | دیه
علیرضا فضلی
وکیل پایه یک دادگستری
سوال کاربر :

سلام وقت شما بخیر خانمی هستم که به دلیل اعتیاد همسرم ازشون جدا شدم و حضانت دختر ۱۶ ساله و پسر ۷ ساله ام با خودمه و بعد از ۷ سال که طلاق گرفتم الان به مدت دو سال است که نفقه به مبلغ ۵۰۰ هزار تومان برای دو فرزندم از طریق مستمری پدربزرگشون به حسابشون واریز میشه و پدر بچه ها در قید حیات است ولی توان مالی نداره و اعتیاد داره هنوز میخواستم بپرسم پدربزرگ بچه هام اگر فوت کنن نفقه اشون قطع میشه و چند وقت پیش شنیدیم که پدر بچه هام یک نفر باهاش درگیر شده و از طریق قانون براش قراره دیه صادر بشه آیا از اون دیه چیزی به بچه های من میرسه یا پدربزرگ و مادربزرگ دیه رو میگیرن یا پدر خودشون

پاسخ وکیل پایه یک دادگستری :

سلام چنانچه پدر خود زنده است و دیه بهش تعلق بگیرد مال خود اوست نه بچه ها نه پدر بزرگ و مادر بزرگ مگر اینکه در اثر دعوا فوت کند که ابتدا قصاص در صورت عدم اجرت قصاص دیه به فرزندان شما و مدر و مادر مقتول می‌رسد. میتوانید میزان نفقه با مراجعه به شورای حل اختلاف افزایش دهید .