14 تیر 1401

امکان انتقال سند با وجود محجور بودن در دفترخانه؟

دسته بندی : حقوقی | ابطال سند رسمی (موضوع سند ملک)
حسین امامی
کارشناس حقوقی
سوال کاربر :

با عرض سلام پدر بنده دوتا زن داشت که از زن قبلیش که فوت شده ۶تا بچه و از مادر ما ۳تا بچه دارد پدر بنده یکسال پیش فوت کرد و قبل از فوتش با پای خودش به اسناد رسمی رفت و اموالش را به اسم من و برادر خواهرم (۳تا بچه زن دوم) زد و الان برادر و خواهر های ناتنیم (۶تابچه زن اول) از ما شکایت کردند و گفتند که پدر ما محجور بود و ما پدرمان را به حقه و زور به اسناد رسمی بردیم و اموالش را به نام خود زدیم سوال بنده این است مگر اسناد رسمی بداند فردی محجور است اموال را انتقال میدهد ؟؟

پاسخ کارشناس حقوقی :

مخاطب عزیز ضمن عرض سلام و احترام؛ اصل بر عدم محجوریت اشخاص بوده و حکم حجر شخص صرفا میبایست توسط دادگاه مشخص و صادر گردد دفترخانه در صورت اطلاع از محجور بودن شخص بجهت باطل بودن هرگونه معامله توسط محجورین و ممنوع المعامله بودن ایشان اصولا اقدام مقتضی را بعمل نخواهد آورد،از طرفی بار اثبات ادعای حجر پدر بر عهده مدعی یا مدعیان هست اصل بر صحت و اعتبار قرارداد تنظیم شده هست مگر بواسطه مستندات پزشکی و دیگر ادله ثابت شود پدر در زمان انتقال قوه تشخیص و سلامت عقلی جهت معامله نداشته ک بدوا حجر ایشان میبایست اثبات شود و بعد دعوای ابطال معاملات(مستحضر باشید موضوع حجر میبایست با دلیل و مستندات اثبات شود و الا ب صرف ادعا اعتنایی نخواهد شد و معاملات صحیح هست ) موید باشید