14 تیر 1401

تغلیظ دیه و پرداخت آن توسط مرتکب

دسته بندی : کیفری | دیه
ناصر روحی زاده
کارآموز وکالت
سوال کاربر :

باسلام ببخشید طبق کدام ماده قانونی درخواست تغلیظ دیه متوفی حادثه دیده در تصادف محدوده زمانی ندارد؟حادثه در سال ۸۳رخ داده ویک سوم دیه هنوز پرداخت نشده و علی رغم رای دادگاه اول جهت تغلیظ دیه،دادگاه تجدیدنظر رای داده که زمانش گذشته.

پاسخ کارآموز وکالت :

سلام تغلیظ دیه مختص جرم قتل است برای جراحات و صدمات بدنی تغلیظ دیه در نظر گرفته نشده است که با توجه به نوع قتل و زمان ارتکاب جرم در ماههای حرام یا مکان وقوع جرم در حرم مکه تغلیظ دیه صورت می گیرد. مطابق ماده ۵۵۵ قانون مجازات اسلامی مصوب ۱۳۹۲، هر گاه رفتار مرتکب و فوت مجنیٌ علیه هر دو در ماه های حرام «محرم، رجب، ذی القعده و ذی الحجه» یا در محدوده حرم مکه، واقع شود خواه جنایت عمدی خواه غیر عمدی باشد، علاوه بر دیه نفس، یک سوم دیه نیز افزوده می گردد سایر مکانها و زمانهای مقدس و متبرک مشمول حکم تغلیظ دیه نیست.