08 مرداد 1401

ایا تحویل ماشین برای فروش به دیگری وقتی انرا فروخته و پول را نداده خیانت در امانت است ؟

دسته بندی : کیفری | خیانت در امانت
احمد جمشیدوند
وکیل پایه یک دادگستری
سوال کاربر :

با سلام ماشینم را جهت فروش به دوستم دادم با کلیه مدارک
اما دوستم خیانت در امانت کرد و ماشین را فروخت و پول آن را به جیب زد
بنده از او به دلیل خیانت در امانت شکایت کردم اما برای خودرو اعلام سرقت نکردم
حالا یکسال از این ماجرا گذشته و ماشین دوبار دیگر دست به دست شده و زنجیره‌وار در واقع قولنامه‌ای فروخته شده
شخصی که اکنون ماشین در اختیار اوست از من وکالت خواسته تا تعویض پلاک کند
حال سوال:

آیا میتوانم بعد از یکسال ماشین را اعلام سرقت کنم؟در حالی که ماشین و همه مدارک آن در دست خریدار آخر است
آیا اگر به شخص آخر که ماشین را خریده وکالت بدهم خللی در شکایتم ایجاد می‌شود؟
اگر به او وکالت ندهم میتواند از دادکاه وکالت غیابی جهت تعویض پلاک بگیرد؟

پاسخ وکیل پایه یک دادگستری :

سلام‌ کاربر گرامی با وصف اینکه ماشین را با مدارک برای فروش تحویل شخص دادید و ایشان پس از فروش وجه انرا به شما نداده بر فرض صحت ادعا و اثبات آن با دو شاهد صرفا به عنوان خیانت در امانت به دلیل آنکه ماشین جهت فروش در اختیار وی بوده ( اذن فروش دادید ) قابل تعقیب است . اگر اذن فروش ندادید به عنوان فروش مال غیر قابل تعقیب است و در این موضوع عنوان سرقت صادق نیست