08 مرداد 1401

شرایط وصول سفته ضمانت انتقال سند و انتقال آن

دسته بندی : حقوقی | مطالبه وجه سفته
حسین امامی
کارشناس حقوقی
سوال کاربر :

سلام برادرم سفته ای بابت ضمانت انتقال سند خودروسفیدامضا داده به شخص خریدارداده است من هم به عنوان ضامن امضا کرده‌ام.. امادرقراردادی جداگانه شماره سفته هارانوشته ایم وتاکید کردیم فقط وفقط درجهت ضمانت انتقال سند خودرو میباشد ولاغیر وارزش دیگری ندارد... آیا شخص می‌تواند آن را دربازار وصول نماید یابه شخص دیگری واگذارش نماید؟ ومن ضامن چه نقشی دراین میان دارم.. ممنونم راهنمایی بفرمایید

پاسخ کارشناس حقوقی :

مخاطب عزیز ضمن عرض سلام و احترام؛ سفته ضمانت قوانین خاص خود را دارد و قابل مطالبه و وصول نیست مگر با اثبات تخطی از مورد ضمانت(در اینجا انتقال سند)لذا در نظر داشته باشید صرفا ب شرط توانایی برای اثبات تخلف شخص دارنده سفته میتواند نسبت ب واخواست و طرح دعوا در جهت وصول ان اقدام و ب صادر کننده یا ضامنین مراجعه کند اگر چنانچه در قراردادی مجزا ب جنبه ضمانی اشاره شده قابل استناد هست لیکن اگر مورد ضمانت انجام نگیرد یا تخطی در انجام ان باشد شما نیز علاوه بر صادرکننده بعنوان ضامن در قبال تادیه و وصول سفته مسئولیت دارید همچنین مستحضر باشید در صورت سلب حق انتقال سفته از جانب صادر کننده موضوع واگذاری و انتقال منتفیست و چون سفته صرفا جهت ضمانت در مورد مذکور ب دارنده ارائه شده است مطالبه وجه سفته توسط ثالث با اثبات ضمانی بودن ان موضوعیتی نخواهد داشت موید باشید