11 مرداد 1401

مجازات انتشار اسامی افراد با انتساب اتهام واهی

دسته بندی : کیفری | نشر اکاذیب
حسین امامی
کارشناس حقوقی
سوال کاربر :

با سلام واحترام
آیا منتشر کردن اسم افراددرفضای مجازی (تلگرام) بدون رضایت وی وبه منظور تخریب آن شخص بعنوان فرد بد حساب وبانی ضرر وزیان دیگران در امور تعاونی مسکن (البته کذب وغیر واقعی) جرم محسوب میگردد؟ و چه نوع حکمی دارد؟
با سپاس فراوان یاری

پاسخ کارشناس حقوقی :

مخاطب عزیز ضمن عرض سلام مجدد؛ توجه داشته باشید نشر اسامی میبایست همراه با انتساب اتهام مجرمانه خلاف واقع یا عنوانی کذب باشد ک مشمول وصف مجرمانه شود و قابل مجازات قانونی باشد.اگر چنانچه اتهامی مجرمانه و خلاف واقع ب ان اسامی نسبت داده اند ک قادر ب اثبات ان نباشند افتراست و اصولا مشمول جزای نقدیست لیکت اگر در زمره نشر اکاذیب قرار گیرد ک موجبات هتک حیثیت افراد فراهم شود(همراه یا بدون انتساب عنوان مجرمانه و صرفا نشر مطالب کذب ب قصد اضرار حیثیتی)در اینصورت مشمول نشر اکاذیب هست ک مجازات قانونی ان حبس تا دوسال یا شلاق تعزیری تا ۷۴ ضربه هست.میتوان شکواییه افترا و نشر اکاذیب را مطرح نمود و متهم یا متهمین را تحت پیگرد قانونی قرار داد. موید باشید