13 مرداد 1401

مطالبه اجرت المثل بابت نگهداری پدر و مادر

دسته بندی : حقوقی | سایر دعاوی
ابوالفضل فاضلی
وکیل پایه یک دادگستری
سوال کاربر :

سلام خانم ۴۰ ساله مجردم که بیشتر از ده ساله بعلت اتفاقی مجلور شدم که تنهایی خرج خودم و پدر و مادرم و هزینه های خانه و همه چیز را تنهایی بدهم در این چند سال نظافت بیمار و خانه و همه کار کردم تا خرج اجاره و زندگی خودمو پدر و مادرم را دادم پدرم سکته مغزی کرد زمینگیر شد شبانه روزی پرستاریشو کردم هم کار میکردم برای دارو و خرج زندگی تا سال ۹۷ پدرم فوت شد و تا الانم مادرم با من زندگی میکنه و خرج او را همچنان میدم البته چند ماهه که حقوق مستمری پدربزرگم را نصفه میگیره که به اجاره مان هم نمیرسه مجبور شدم ازدواج نکنم و مجرد ماندمبا همه سختیهاهنوزم رنج میکشم از اینهمه بار روی دوشم
۳ خواهر دارم که متاهل هستن و فرزند دارن و شوهرای انها از نظر مالی بیش از حد ثروتمندهستن بی نیاز از مال دنیا هستن و تمام این سالها در جریان همه سختیهای من بودند و از نزدیک میدیدن و بجای کمک ضربه بدتر میزدن و بارمو بیشتر کردن قبلن خیلی کم هر دو یا ۳ ماه یکبار با منت ۲۰۰ هزارتومان به مادرم میدادن که دو ساله انهم قط کردن بعد از فوت پدرم خانه جای دیگر اجاره کردم به بدبختی قرار شد اجاره را بین سه تامان قسط کنیم ۲ خواهرام نفری ۴۰۰ من به تنهایی ۴۵۰ میدادم که ۲ ماه بعدش دعوا کردند و گفتن به ما ربطی نداره و تا الان حتی یک ریال هم به مادرشان کمک نکردن که کمی از مسکلات من کمتر بشه متاسفانه مادرم از انها دفاع میکنه فقط از من توقع داره اینهمه سال حتی نتونسم یک ریال پس انداز کنم یا بیمه کنم خودمو که الان نمیتونم برا خودم جدا خانه اجاره کنم پول پیش ندارم خواهرام ۱۰ تومن به مادرم دادن برا پول پیش این خانه که اجاره را من میدم و مادرم چندبار گفته برو برا خودت هرکار میخای بکن وکیل محترم سوال دارم که ایا میتوانم اجرت پرستاری و اینهمه سال خرجی که برا پدر ومادر دادم از خواهرانم بگیرم ؟اگه میتوانم چه مدرکی لازمه ؟شمارو بخدا قسم میدم که کمکم کنین من امیدی ندارم پولی ندارم بیمع ندارم مجرد ماندم فقط چون مجبور شدم خرج پدر و مادرم را بدم اگه یک نفر بودم که بقیه پولم پس اندازم میشد اما حالا چه کنم

پاسخ وکیل پایه یک دادگستری :

سلام متاسفانه خیر نگهداری از پدر و مادر وظیفه هر کدام از فرزندان می‌باشد و از واجبات کفایی است که هرکدام از فرزندان این کار را انجام دادند از گردن مابقی ساقط می شود و کسی که این کار را انجام داده نمی تواند بابت آن اجرای بگیرد و فقط اجر معنوی و الهی دارد