17 مرداد 1401

فسخ معامله در اموال منقول و چگونگی دفاع

دسته بندی : حقوقی | فسخ معامله
محمد بابایی فیشانی
کارشناس حقوقی
سوال کاربر :

سلام جناب
وقتتون بخیر و خوشی
بنده حدود یه هفته پیش از تو سایت دیوار یه موتور برقی خرید کرده بودم و موتورباتری نداشت و با تمایل خودم اون رو بدون باتری تحویل گرفتم البته با قیمت پایین تر از یک موتور برقی باتری دار .
روز اول ۲۵۰ تومن بیعانه دادم
روز دوم ۹ میلیون و ۷۵۰ براش کارت ب کارت کردم.
وقتی برای بازدید رفته بودم ، فروشنده خیلی از اون تعریف میکرد و میگفت من یک و نیم ساله اصلا این دستگاه رو روشن نکردم و اصلا کار نکرده به خاطر همینم باطریاش فرسوده شده(باتری موتور برقی مثل مواد غذایی تاریخ انقضا داره)
همینطور زمانی که موتور رو برای بازدید نگاه میکردم ، به خاطر خاک الودگی شدید موتور که واقعا یک لایه ضخیم خاک رو موتور نشسته بود و به خاطر اظهارات فروشنده که خیلی ازون تعریف میکرد ، شکستگی های بدنه موتور و همینطور مشکل شکستگی صفحه کیلومترش که ضربه خورده بود و مخفی بود و از چشم به دور بود رو ندیدم و وقتی موتور رو به خونه اوردم و یه دستمال روش کشیدم متوجه شدم که این موتور تقریبا تمام فلاپ ها و قاب هاش شکستگی دارن و همینطور این موتور رنگ امیزی شده و تعمیر شده در صورتی که فروشنده اظهار کرده بود که این دستگاه کاااملا سالمه و هیچ مشکلی نداره، از لحاظ موتوری هم به من گفتن که سالمه و هیییچ مشکلی نداره که اون روهنوز امتحان نکردم.
همینطور ایشون قیمت باتری موتور رو هم به بنده دروغ گفتن
به من گفتن نهایتا ۴ الی ۴.۵ هزینه باتریه اما وقتی خواستم باتری بندازم روش گفتن ۷.۵ قیمت باتریه
با توجه به اینکه این موتور خیلی درب و داغون بود و قیمت باتریش هم بالاتر از ادعای فروشنده من به فروشنده حدود ۱ ساعت بعد واریز وجه و تحویل موتور و حدود ۲۳ ساعت و ۵۵ دقیقه بعد واریز بیعانه به ایشون زنگ زدم و تقاضای فسخ معامله رو کردم
اما ایشون گفتن ک من پول شما رو خرج کردم و حاضر نیستم معامله رو فسخ کنم .
راستی اینم بگم که ایشون روز خرید فقط ب من ی سند خالی دادن ک ادعا میکردن به اسم خواهر خانومشونه و وقتی متوجه شدم که برای موتور برقی هم باید قولنامه بنویسیم ، بهشون زنگ زدم تا بیان ی قولنامه بنویسیم ک ایشون ازین کار هم خودداری کردند و گفتند حاضر ب تنظیم قولنامه نیستن
من ی دادخواست تنظیم کردم و ۲۵ ام همین ماه باید برم شورای حل اختلاف خواستم از خضور شریف بپرسم که حق الان با کی هست برای فسخ معامله، احتمال پیروزی بنده توی دادگاه چقدره؟!

پاسخ کارشناس حقوقی :

بااحترام کاربر محترم بدوا باید مشخص شودبا چه عنوان دعوا نموده اید باتوجه به بیانات جنابعالی چند مورد را میتوانید ذکر نمایید تدلیس در معامله بعلت معیوب بودن و شکستگی ها سپس باید نالکیت وی محرز شود که بنام مشارالیه میباشد یا خیر و نیز درمورد قیمت سالم و معیوب موتور اختلاف زیادی میباشد و....