18 مرداد 1401

جعل در قولنامه و کلاهبرداری و...

دسته بندی : کیفری | کلاهبرداری
حسین امامی
کارشناس حقوقی
سوال کاربر :

سلام
من بابت پولی که به همکارم دادم برام زمین بخره ازش یه برگ کاغذ سفید امضا با اثر انگشت گرفتم ۴نفر هم شاهد ماجرا هستند و زیر برگرو امضا کردن بعد از چند ماه که پولمو برنگردوند و مدارک زمینو بهم نداد من یه قولنامه به صورت تایپ بالای امضا تایپ کردم تا بتونم شکایت کنم آیا با وجود شاهد هایی که هستند و شهادت میدن به نفع بنده که ایشون سر منو کلاه گذاشته و این قولنامرو نوشته بودیم و همه امضا کردیم . الان اگه تو دادگاه بگه برگه سفید امضا بوده برای من مشکلی پیش میاد

پاسخ کارشناس حقوقی :

مخاطب عزیز ضمن عرض سلام و احترام؛ در خصوص سفید امضا توجه داشته باشید قولنامه یا هرنوع قراردادی شرایط خاص خودش را دارد صرف برگه سفید امضا دلیلی بر انتقال مالکیت و انعقاد قرارداد نیست و اساسا نمیبایست ب چنین برگه ای اطمینان میکردید در صورتیکه مبادرت ب تایپ قولنامه کرده اید مرتکب جعل شده اید و می‌توانند تحت عنوان جعل،استفاده از سند مجعول و حتی سواستفاده از سفید امضا شکایت نمایند منتهی شما نیز می‌توانید مستند ب شهود و دیگر ادله و قرائن شکایت متقابل کلاهبرداری را تا حصول نتیجه پیگیری کنید و در صورت احراز مسئولیت مدنی و کیفری در قبال آنچه مرتکب شده اند خواهند داشت موید باشید