27 مرداد 1401

عدم تنفیذ معاملات غیر منقول محجور

دسته بندی : حقوقی | سایر دعاوی
علیرضا فضلی
وکیل پایه یک دادگستری
سوال کاربر :

با سلام ببخشید برادر من محجور است مادرم قیمش بود یه زمینی داشت برادرم بنا دلایلی مجبور شدیم زمین برادرمو بدون اذن دادستان بفروشیم ولی پول حاصل از فروش تو حساب محجور واریز کردیم دادستان از معامله با خبر شد بنا به بند ۷ ماده ۸۴ ایین دادرسی مدنی(دعوی بر فرض ثبوت اثر قانونی ندارد) قرار رد دعوا صادر شد مادرم به خریدار زمین برادرم اظهارنامه فرستاد که معامله باطل شده و ثمن معامله تو حساب محجور بوده و هر زمان شما مایل باشید ثمن به شما عودت داده میشود و در ضمن چند دادیار سرپرستی پرونده مطالعه کردند و به خریدار‌گفتن معامله بدون اذن دادستان بوده و باطل است الان دادیار سرپرستی جدید اومده میگه چون به قیمت فروخته شده من میخوام تنفیذ کنم من ارا مربوط به عدم تنفیذ و اظهارنامه بهش نشون دادم گفت اجازه بده مطالعه کنم بعد تصمیم میگیرم در ضمن ما چند روز پیش مادرم اعلام حجر کرده و حکم حجر صادر شده ولی الان برادرم قیم نداره تو حکم حجر نوشته طبق ماده ۱۲۲۴ حفظ و نظارت اموال تا زمان تعیین قیم با دادستان است(طبق ماده ۵۹ امور حسبی مادرم اعلام حجر برادرم به دادستان اطلاع داده از اول هم مادرم قیم بوده در این صورت مجدد مادر ما قیم اوست میخواستم بپرسم دادستان یا امور سرپرستی بدون نیاز اجازه قیم اموال محجور را تنفیذ کند؟ببخشید منظورم دادستانی از قبلا معامله را تنفیذ نکرده طبق ماده مذکور(طبق بند ۷ ماده ۸۴ ایین دادرسی مدنی) یعنی نظر دادستانی قابل عدول است؟ممنون

پاسخ وکیل پایه یک دادگستری :

با سلام در این فرض دا ستان قیم است لیکن چون سابقا دادستان معامله را رد کرده مجددا امکان تنفیذ وجود ندارد .