29 مرداد 1399

تبانی مالک و املاکی

دسته بندی : حقوقی | موجر ومستاجر
احسان نسج همدانی
وکیل پایه یک دادگستری
سوال کاربر :

من در سال ۱\۴\۹۸ یک واحد مسکونی را با رهن سی پنج میلیون تومان رهن و ماهانه ۳۳۰ هزار تومان اجاره کردم دقیقا دو ماه مانده به پایان اجاره نامه به بنگاه اطلاع دادم که با مالک صحبت کند که شرایط جدید اگه در نظر دارد اطلاع دهد که اگه در توانم باشد تمدید قرارداد کنیم اما املاکی الکی امروز فردا کرد و دقیقا بعد ده روز کاری گفت که اجاره ۹۵۰هزار مالک میخواهد و چون خانوم بنده تازه زایمان کرده امکان جابجایی نداشتم لذا به خاطر شرایطم روی مبلغ ۷۵۰ هزار تومان توافق کردیم که املاکی اجاره نامه را دوباره به تاریخ ۱\۴\۹۹تا۱\۴\۱۴۰۰ تمدید کرد یعنی ده روزقبل ،اما بعدا من در اینترنت قانون مصوب ستاد مبارزه با کرونا را دیدم و از مالک شکایت کردم و کارشناس اتحادیه به نفع املاکی چون همکار و چند مغازه با هم فاصله دارند رای داد گفت این قانون از ۴\۴\۹۹ اجرا شده و بعد چند روز قبض برق برای واحد ما که دقیقا هشت ماه است یعنی از یکماه قبل تولد فرزندم ،برام آمد و مبلغ 322 هزار تومان من شک کردم و از اداره برق خواستم رسیدگی کند بعد از رویت کارشناس برق متوجه شدم که مالک از سیم خروجی کنتور من که به جعبه تقسیم رفته سیم گرفته و به مغازه تجاری و طبقه زیر همکف و مهتر کولر گازی واحد خودشون رو به برق ما وصل کرده که مأمور برق آنرا قطع کرد اما صاحبخانه بعد از این جریان به زور بنده رو وادار به تخلیه خانه که تمدید شده اون هم خارج از قانون جدید ،میکند و میگه یا ۹۵۰ هزار تومان اجاره میدی یا خالی میکنی و الان دقیقا چهار روز است که آب خانه را قطع کرده البته هیچ بدهی بابت قبض آب ندارم و از دیروز بهش یاد دادن و رفته از من شکایت کرده که من شئونات اسلامی را رعایت نکردم و تهمت مشکل اخلاقی به من زده در ضمن من آخرین بار خیلی محترمانه از مالک خواستم آب را وصل کند ولی ایشان با پرخاشگری و توهین به قانون کشور که صدای مکالمه را ضبط کردم با من برخورد کرد من الان چکار میتوانم بکنم

پاسخ وکیل پایه یک دادگستری :

سلام وقت بخیر شما در ملک سکونت داشته باشید و نگران تخلیه نباشید چون اجاره‌نامه دارید و نمیتوان افزایش نرخ اجاره بها داشته باشد و من باب قطع آب و سو استفاده از برق میتوانید به شورای حل اختلاف شکایت نمایید. بااحترام احسان نسج همدانی