04 مهر 1401

سوال ۱۲۱ در خصوص مرور زمان شکایت و تعقیب

دسته بندی : کیفری | سایر دعاوی
علیرضا فضلی
وکیل پایه یک دادگستری
سوال کاربر :

در واقع اینطور توضیح بدم :
ماده ۱۰۶ به چهار موضوع میپردازد:
۱)شکایت شاکی در طول یکسال ۲)شاکی در یکسال به دلیل خارج از اختیار نتواند و یکسال از رفع مانع مهلت دارد ۳)شاکی در یکسال به دلیل سلطه نتواند و یکسال از سلطه وقت دارد ۴)شاکی فوت کند و ورثه ۶ ماه وقت دارد .اگر دقت کنیم میبینیم که حالت شماره ۱ فقط در طول یکسال است و ۳ حالت بعدی،موارد استثنایی بعد از یکسال هستند .آیا میشود اینطور استنباط کرد که منظور از عبارت "به غیر از مواردی که شاکی تحت سلطه متهم باشد " که در تبصره ماده ۱۰۶ آماده فقط ۳ مورد آخر باشد و به تاثیر مرور زمان در این ۳ حالت میپردازد و در حالت اول اصلا مرور زمان تعقیب حاصل نمیشود و اگر هم حاصل شود به شکایت رسیدگی میشود؟

پاسخ وکیل پایه یک دادگستری :

با سلام مجدد الف ) اگر مرور زمان تعقیب حاصل شود امکان رسیدگی وجود ندارد . ب) به نظر می‌رسد عبارت غیر از مواردی ....شامل هر مورد خارج از سلطه است یعنی هر مورد به جز سلطه را شامل می‌شود.