04 مهر 1401

سوال ۱۲۲ در خصوص مرور زمان تعقیب و شکایت

دسته بندی : کیفری | سایر دعاوی
علیرضا فضلی
وکیل پایه یک دادگستری
سوال کاربر :

این پرسش و پاسخ را لطفا ملاحظه بفرمائید:
نیما)

 1 سال قبل)))

با سلام. میشه لطفا در جهت انطباق سوال بنده، منظور تبصره ذیل ماده ۱۰۶ رو توضیح بفرمائید که منظور آن چیست؟ و در کجا کاربرد دارد. .................................................

 پاسخ به  نیما))

با سلام
این تبصره در مواردی کاربرد دارد که در جرایم قابل گذشت علاوه بر یک سال مهلت در نظر گرفته شده برای شاکی، مهلت مرور زمان در نظر گرفته شده در ماده ۱۰۵ نیز گذشته باشد و شاکی شکایتی انجام نداده باشد، در این صورت قابل پیگیری نیست.

.‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌... .....متخصص محترم به نظر بنده عبارت علاوه بر یکسال اشتباه میباشد.یعنی مرور زمان تعقیب را علاوه بر یکسال لازم میداند .نطر جنابعالی چیست؟

پاسخ وکیل پایه یک دادگستری :

با سلام به نظر می‌رسد باید مرور زمان تعقیب نیز مورد توجه گیرد یعنی اگر فرد تحت سلطه بود و مشمول مرور زمان تعقیب شد باز هم امکان تعقیب وجود دارد مگر اینکه پس از رفع سلطه یک سال گذشته باشد و شامل مرور زمان شکایت شود