05 مهر 1401

حکم حمل کالای قاچاق و جریمه نقدی ان

دسته بندی : تعزیرات | قاچاق کالا و ارز
محمد بابایی فیشانی
کارشناس حقوقی
سوال کاربر :

با سلام خواستم بدون جریمه ی فردی که حامل بار قاچاق(بلور و پارچ و لیوان) شناخته شده و صاحب بار نیست. و ارزش کل بار 540 میلیون هستش چه مقدار خواهد بود آیا تخفیف شاملش می‌شود؟؟ اگر بله چند درصد.؟ در تعزیرات شهرمون که پرونده هم زیر نظر قاضی تعزیراته، کارمندای اونجا به ما گفتن از 1 تا 3 برابر پول بار جریمه خواهد شد و یک 20 درصد و یک 25 درصد تخفیف خواهد خورد. لازم به ذکره فرد هیچگونه سابقه ی قاچاق دیگه ای نداره و اولین با شه. ممنون میشم راهنمایی کنید. همین سوالو یکم پیش پرسیده بودم اما چون خودم خوب توضیح نداده بودم پاسخ داده شده به سوالم متاسفانه مفید واقع نشد. بهمین دلیل سوال رو با توضیحات کاملتر تکرار میکنم الان.

پاسخ کارشناس حقوقی :

بااحترام کاربر محترم طبق ماده ۳ قاچاق کالا و ارز ‌ماده 3 - حمل کالای قاچاق جرم محسوب شده و مرتکب به شرح ذیل مجازات می‌شود: - هر گاه اموالی که به موجب قانون قاچاق تلقی می‌شود با هر نوع وسیله نقلیه‌ای حمل شود چنانچه قرائنی از قبیل (‌جاسازی یا مقدار کالای قاچاق)،‌حاکی از اطلاع حامل کالای قاچاق وجود داشته باشد وسیله نقلیه توقیف و با حکم مراجع قضایی، حامل به پرداخت جریمه‌ای تا معادل دو برابر قیمت‌کالا محکوم خواهد شد .. چنانچه ظرف مدت دو ماه از تاریخ صدور حکم جریمه پرداخت نشود از محل فروش وسیله نقلیه برداشت خواهد شد.