08 مهر 1401

سوال در خصوص اشتباه در اجاره نامه

دسته بندی : حقوقی | موجر ومستاجر
رضا احمدی ذیلان
وکیل پایه یک دادگستری
سوال کاربر :

با سلام
بنده ۲ هفته پیش در یک بنگاه اجاره نامه ای امضا کردم(اجاره نامه سنتی ۳ برگ) برای رهن خونه ام به مبلغ ۳۸۵ میلیون تومان.روز امضا اجاره نامه مستاجر ۳۰ میلیون برای من کارت به کارت کرد و قرار شد مابقی پول رو ۲ هفته بعد به بنده بده تا خونه رو تحولیش بدم.بعد ۲ هفته مبلغ ۲۸۵ میلیون از طریق ساتنا برای من ریختن و یه چک ۷۰ میلیونی هم بابت مابقی پولشون دریافت کردم .مسئول املاک هم در قسمت توضیحات مبالغ پرداختی رو نوشتن و اجاره نامه هارو تحویل ما دادن.بعد از اینکه از بنگاه اومدم بیرون یک ساعت بعدش متوجه شدم مبلغ ساتنا شده در توضیحات به اشتباه ۱۰۰ میلیون بیشتر نوشته شده (عدد ۲۸۵ میلیون ، ۳۸۵ میلیون نوشته شده بود).به بنگاه زنگ زدم و گفتن اشتباه شده بیاین درستش کنیم.فردای همون روز رفتم بنگاه به همراه مستاجر برگه هارو تحویل بنگاه دادیم و ایشون در هر ۳ برگ در قسمت توضیحات نوشتن که به دلیل اشتباه در مبلغ ساتنا شده باطل است و ۲ برگ از ۳ برگ اجاره نامه باطل شده رو به من دادن و یه اجاره نامه جدید نوشتیم و در اون هم ذکر کردیم که اجاره نامه قبلی به دلیل اشتباه باطل شد و امضا و اثر انگشت زدیم
حالا سوالم اینه در طی این یه روزی که اجاره نامه باطل شده دست مستاجر بوده نمیتونسته بدون اطلاع بنده باهاش کد رهگیری بگیره تا جایی ثبت بشه ؟ یا اینکه اگه ازش کپی داشته باشه نمیتونه بعدا سواستفاده کنه ؟؟
ممنون

پاسخ وکیل پایه یک دادگستری :

سلام کاربر گرامی وقت بخیر. شما میتوانستین اون اشتباه رو توی همون اجاره نامه اول(اصلی) اصلاح کنین. ولی حالا که اجاره نامه ثانویه تنظیم شده هیچ اشکالی نداره و اصلا جای نگرانی نیست چون مبلغ واقعی که از طریق ساتنا واریز شده ۲۸۵ میلیون است و این امر توی سیستم بانکی ثبت شده است و براحتی قابل اثبات است.