26 مهر 1401

رانندگی بدون گواهینامه و فرار از صحنه تصادف

دسته بندی : کیفری | فرار از صحنه تصادم و خودداری از کمک به مصدوم
الهه محمدی
وکیل پایه یک دادگستری
سوال کاربر :

سلام خسته نباشید
برادر شوهر من سال پیش همین موقع با ماشین خانومش زده به یه عابر پیاده و از صحنه جرم فرار کرده (برادر شوهرم گواهی نامه هم نداره و با اسنپ خانومش مسافر کشی میکرده) ...بعد 6 ماه متوجه شدن ک ازشون شکایت کردن و برادرشوهوم اعتراض زد ک ما نبودیم ولی چند روز پیش از طریق اسنپ متوجه شدن ک درسته ماشین برادرشوهوم بهشون خورده و فرار کرده و میدونن ک راننده زن نبوده...الان سوال من اینه ک ایا بیمه خسارت اون خانوم رو میدع؟ و اینکه برادرشوهرم فرار کرده زندانی چیزی داره؟

پاسخ وکیل پایه یک دادگستری :

باسلام واحترام کاربر گرامی ۱-رانندگی بدون گواهینامه که مطابق ماده 723 به جزای نقدی محکوم می گردند. 2- بی احتیاطی و بی مبالاتی در رانندگی که بسته به نوع و میزان صدمات به شخص میزان حبس ازیک ماه تا سه سال متغیر می باشد که درصورتی که مصدوم نیاز به کمک فوری داشته و ایشان از محل متواری شده باشند مطابق ماده 719قانون مجازات اسلامی از موجبات تشدید مجازاتشان می باشد. درصورتی که خودرو بیمه باشد بیمه دیه شخص ثالث را پرداخت می نماید ولیکن می تواندمطابق ماده 15قانون بیمه اجباری به راننده مسبب حادثه مراجعه نماید. موفق باشید