06 آبان 1401

سوال در خصوص جرم تهدید ب قتل و....

دسته بندی : کیفری | تهدید به قتل
حسین امامی
کارشناس حقوقی
سوال کاربر :

سلام.در رابطه با سوال قبلم که عمویم شکایت کرده به اتهام تهدید به قتل و فحاشی.. دفعه اول قاضی عدم استماع داد.اما الان که شاکی به رای دادگاه اعتراض کرده، اومده تاریخی رو که برای جرم بیان کرده بود رو تغییر داده چون ابتدا گفته بود جرم پنج ماه قبل صورت گرفته و ادعا کرده بود که تاریخ دقیقش رو نمیدونه.اما الان یک تاریخ مشخص کرده که چهار ماه فاصله داره با ادعای قبلیش. و چند مورد دیگه که تناقض هست.مثلا خود شاکی ادعا کرده به پلیس زنگ زده و پلیس اومده اما یادش نیست با چه شماره ای زنگ زده.در حالی که شاهدانش گفتن پلیس نیومده.
حالا اگر فرض بگیریم بنده محکوم بشم به فحاشی و تهدید به قتل .برای چنین جرمی میتونم وثیقه بذارم که بازداشت نشم؟ و اگر امکان گذاشتن وثیقه باشه، میتونم بعدش به رای دادگاه اعتراض کنم؟ تشکر بابت زحمتی که میکشین.

پاسخ کارشناس حقوقی :

مخاطب عزیز ضمن عرض سلام و احترام؛ مستحضر باشید حسب توضیحات شما در نهایت و بفرض محکومیت مجازات توهین جزای نقدی و تهدید ب قتل حبس یا شلاق دارد ک حسب شرایط متعدد قاضی مبادرت ب صدور حکم مقتضی خواهد کرد در دادگاه کیفری ک اگر منجر ب محکومیت ب حبس شوید قبل از قطعی شدن رای میتوانید بدان معترض و تقاضای تخفیف یا تبدیل آنرا داشته باشید البته بعد از قطعی،شدن رای لازم الاجراست و می‌بایست مجازات را متحمل شوید و امکان اعتراض و وثیقه گذاری برای محکومیت قطعی ب حبس نیست مجازات می‌بایست اجرا شود.لیکن توجه داشته باشید در مرحله بازپرسی دادسرا ک مرحله رسیدگی مقدماتی هست اگر قرار منجر ب بازداشت موقت شود امکان تودیع وثیقه بانظر بازپرس وجود دارد.تودیع وثیقه بستگی ب مرحله رسیدگی و نظر مقام قضایی دارد ک می‌تواند متفاوت باشد موید باشید