07 اسفند 1399

خلع ید از ملک مشاعی که ۲/۵ دانگ بنام زوجه است امکان پذیرند؟

دسته بندی : حقوقی | خلع ید
احمد جمشیدوند
وکیل پایه یک دادگستری
سوال کاربر :

سلام.
خونه ای خریدیم که 3/5دانگش به نام من و 2/5 دانگش به نام زنم هست.الان ساکن خونه هستم و زنم خونه را ترک کرده و میگه نمیخاد زندگی کنه.ایشون می‌تونه منو از خونه بلند کنه؟

پاسخ وکیل پایه یک دادگستری :

سلام کاربر محترم در فرض سوال چون زوجه مالکیت مشاعی دارد می تواند پس از اخذ گواهی عدم افراز از اداره ثبت محل تقاضای دستور فروش ملک مشاع بدهد. یا آنکه دادخواست خلع ید مشاعی ملک را بدهد که در این حالت دادگاه حکم به خلع ید مشاعی صادر و شما باید از ملک خارج شوید مگر آنکه شرط استیفاء منافع برای مدت معین یا طول عمر خود یا ثالث در سند انتقال ذکر شده باشد که در این حالت امکان خلع ید وجود ندارد