08 آبان 1401

مشکلات بین اشخاص و شهرداری و ارزش افزوده

دسته بندی : مالیاتی | سایر دعاوی
محمد بابایی فیشانی
کارشناس حقوقی
سوال کاربر :

باسلام آیا شهرداری می‌تواند به استناد مصوبه شورای اسلامی شهر از محل تبصره 4 تعیین تکلیف املاک در طرح های دولتی و شهرداری ها بعلاوه ارزش افزوده استفاده از خدمات شهرداری را ب میزان 15 درصد ارزش ملک طبق نظریه کارشناسی دادگستری از قطعاتی که قبلاً توسط اداره ثبت تفکیک شده (سال۷۳)و هرکدام دارای سند ششدانگ ثبتی مسکونی می‌باشد را اخذ کند؟توضیح اینکه استدلال شهرداری جهت این طلب 15 درصد اینه که این قطعات سال 1373 خارج از محدوده شهر غیرقانونی تفکیک شده است و مصوبه شورای شهر مربوط ب سال 98 می‌باشد و تکلیف قطعاتی ک قبل این مصوبه اقدام به اخذ پروانه و پایان کار کردن چیه؟ یعنی یک سری افراد بدون پرداخت این هزینه همه کاراشونو کردن و یک سری دیگ باید پرداخت کنند ک ظلمه....
اولا تو تبصره 4 ماده فوق الذکر اصلا اشاره ای ب اخذ وجه نقد طبق نظریه کارشناسی نشده است اینکه آیا الان طبق تبصره 4 ماده فوق درسته ک بخان معادل ارزش ملک و بگیرن ب استناد این ماده؟
دوماً اینکه حالا اگر این قطعات هم غیر قانونی تفکیک شده بالاخره در اون مقطع تأییدیه ادارات از جمله شهرداری را حتما گرفته دیگ و از بابت سهم شهرداری کل کوچه ها و معابر و خیابان ها کسر شده و حالا این خواسته شهرداری جهت اخذ ۱۵ درصد ارزش هر قطعه از مالکین آخر ب استناده تبصره ۴ تعیین تکلیف اراضی قانونیه؟
چون شهرداری از صدور گواهی معامله و پروانه ساختمانی تا قبل پرداخت این ۱۵ درصد در این پلاک ثبتی ب این قطعات ممانعت می‌کنه
آیا میتوان با طرح دعوا در دیوان عدالت اداری نتیجه گرفت؟ بنظر میاد این مبلغ کار درستی نیست ک شهرداری میگیره و غیر قانونی هست
در صورت امکان راهنمایی کنین ممنون

پاسخ کارشناس حقوقی :

بااحترام کاربر محترم بله از طریق دیوان عدالت اداری اقدام تا منتج به نتیجه گردد