انتقال ملک با سند عادی و سپس سند رسمی باشد کدام معتبر است ؟

دسته بندی : کیفری | کلاهبرداری
احمد جمشیدوند
وکیل پایه یک دادگستری
سوال کاربر :

(ضعف قانون کشور و روش کلاهبرداری جدید) سلام. من می خواهم در دفتر اسناد رسمی یک آپارتمان بخرم. بمن گفته شده که ممکن است فروشنده یک هفته قبل از فروش، طی یک قولنامه همین آپارتمان را بعنوان مهریه به خانمش داده باشد ولی هنوز نقل و انتقال انجام نشده. این خانم هم با همدستی شوهرش از روی عمد ملک را توقیف نمی کند تا معامله ما صورت بگیرد. بعد از معامله من، این خانم از من شکایت خواهد کرد که با شکایت این خانم دادگاه آپارتمان را از من خواهد گرفت. فروشنده هم از کشور فرار خواهد کرد تا من نتوانم بابت فروش مال غیر از او شکایت کنم. این خانم هم بعد از گرفتن آپارتمان از من آنرا خواهد فروخت و به شوهرش در خارج از کشور خواهد پیوست. من باید چکار کنم تا این خانم نتواند آپارتمان را از من بگیرد؟

بمن گفته شده که اگر از خانم این شخص در دفترخانه اقرار نامه رسمی زیر را بگیرم، دیگر این خانم نمی تواند ادعای مالکیت آپارتمان مرا داشته باشد. آیا صحیح است؟

اقرار نامه
بدینوسیله اینجانب *** همسر آقای *** تعهد می کنم چنانچه فرد دیگری ادعای مالکیت آپارتمان با پلاک ثبتی *** را کرد، مسئولیت جبران خسارت در وهله اول بعهده فروشنده و در صورت در دسترس نبودن ایشان، بعهده اینجانب می باشد.

اگر این متن درست نیست، لطفا آنرا تصحیح کنید.
با تشکر

پاسخ وکیل پایه یک دادگستری :

سلام کاربر محترم اگر چه ممکنه اتفاقی که در سوال بیان نمودید به وقوع بپیوندد و شما برای پیشگیری اقای نامه تنظیم می کنید ایا این احتمال را نمی دهید شاید قبلا به شخص ثالث به جز همسرش واگذار نموده در عین حال اتفاقات از این قبل امکان وقوع دارند ولی مطابق ماده ۱۱۷ قانون ثبت اسناد و املاک بیان کرده است: «هر کس به موجب سند رسمی، نسبت به عین یا منفعت مالی (اعم از منقول یا غیر منقول)، حقی به شخص یا اشخاص داد و بعد نسبت به همان عین یا منفعت به موجب سند رسمی، معامله یا تعهدی معارض با حق مزبور کرد، به حبس با اعمال شاقه از ۳ تا ۱۰ سال محکوم خواهد شد.» این ماده در سال ۱۳۱۲ اصلاح شد و جمله «یا عادی» پس از «به موجب سند رسمی»، به آن الحاق شد. این ماده در حال حاضر در خصوص بزه معامله معارض، ملاک عمل مراجع قضایی بوده و قانونی که ناسخ آن باشد، به تصویب نرسیده است. فلذا سند رسمی معتبر خواهد بود و نیازی به اخذ اقرار نامه نیست