09 آذر 1401

صدور و قطعیت حکم وقرار کفالت و بازداشت موقت

دسته بندی : کیفری | ضرب وجرح عمدی
آناهیتا قاسمی
کارشناس حقوقی
سوال کاربر :

سلام
بنده حدود7ماه پیش توسط چند نفر مورد ضرب وشتم قرار گرفتم وشکایت کردم بعد پرونده فرستاده شد شپرا که متهمین حاضر نشدن و پرونده فرستاده شد دادگاه بعد دادگاه متهمین را خواسته که یک نفر در جلسه حاضر نشده الان حکم اومده و برای یک نفر قرارجلب صادر کرده و یک نفر دیگه به قید کفیل آزاده
الان این یعنی چه؟ وچکاری باید انجام بدم؟
حکم نهایی و مبلغ دیه چه زمانی صادر میشه؟

پاسخ کارشناس حقوقی :

با سلام کاربر گرامی تا روزی که حکم قطعی صادر شود شخصی که با قرار کفالت آزاد هستند ،جلب نمی‌شوند ولی پس از آن اگر مجازات حبس برایش در نظر گرفته شود اگر سابقه داشته باشد که به زندان معرفی میشود . اما در مورد شخصی که حکم جلب صادر شده به مدت یکماه بازداشت موقت میشود و میتواند اعتراض نیز کند . در مورد دیه در اولین جلسه رسیدگی تعیین و تکلیف میشود. در مورد حکم قطعی بسته به ترافیک پرونده ها در شعبه مربوطه دارد و زمان میبرد زیرا شخصی که حاضر نشده نسبت وی دو تا بیست روز وقت واخواهی و تجدید نظر داده میشه و برای اشخاصی که حضور داشتن بیست روز مهلت تجدید نظر خواهی و اگر تجدید نظر خواهی شود مهلت تبادل لوایح نیز در نظر گرفته میشود و به همین ترتیب ادامه دارد ولی ممکن است سه ماه زمان ببرد .