درخواست ایجاد راه عمومی در اراضی وقفی جرم است ؟

دسته بندی : حقوقی | امور اراضی
احمد جمشیدوند
وکیل پایه یک دادگستری
سوال کاربر :

عرض سلام. ما یک زمین کشاورزی وقف خاص داریم که در سال ۹۰ پدرم فروخت و بعد فوتش من به عنوان موقوف علیهم از خریداران شکایت کردیم و فعلا در مرحله بدوی حکم به ابطال معامله داده شده و خواندگان (خریداران ) درخواست تجدید نظر کرده اند و پرونده فعلا در تجدیدنظر هست.
در این بین من و دو نفر از پسر عمو هام با یک درخواست از جهاد کشاورزی و یک برگه استشهاد از جهاد کشاورزی درخواست کردیم که یک جاده شن ریزی (که طبق نقشه این جاده قدیم بوده و الان تبدیل به اراضی شده) برامون بکشه و احداث کنه و من هم به عنوان موقوف علیهم این درخواست و استشهادیه رو امضا کردم و تحویل اداره جهاد کشاورزی دادیم. حالا نگرانم که خدای نکرده این عمل من یعنی درخواست و امضا برگه غیر قانونی نباشه چون هنوز پرونده در دادگاه تجدید نظر و حکم پس گرفتن زمین هام قطعی نشده و اینکه متولی هم خبر‌نداره(البته متولی چون خود اوقافه و میگه چون وقف خاص و از سال ۹۳ تا الان هم هیچ دخالتی نکرده). البته چون ما از یک نهاد دولتی یعنی جهاد کشاورزی درخواست کردیم که این کار انجام بده و سر خود نکردیم تا قانونی باشه اما من باز هم نگرانم و میخوام بدونم این عمل بنده که جرم‌نیست؟ و مسئولیت خسارت زمین های دیگران که جاده ازشون عبور میکنه به عهده من نیست؟ سپاس

پاسخ وکیل پایه یک دادگستری :

سلام کاربر محترم اولا صرف تقاضای احداث جاده به اداره جهاد کشاورزی جرم نیست ثانیا عبور جاده عمومی از اراضی توسط سازمانتان دولتی تابع مقررات تملک اراضی مورد نیاز دولت است و باید با جلب نظر کارشناسی بهای اراضی به مالکین پرداخت شود