26 خرداد 1400

اسکرین شات از استوری بصورت کلوز فرند قابل پیگیری هست ؟

دسته بندی : کیفری | هتک حیثیت یا اضرار به دیگری از طریق انتشار صوت یا تصاویر یا فیلم خصوصی یا خانوادگی یا اسرار وی بدون رضایت از طریق سیستم رایانه ای
احمد جمشیدوند
وکیل پایه یک دادگستری
سوال کاربر :

سلام کسی از استوری کلوز فرندم اسکرین گرفته و به پدرم و بقیه نشون داده و باعث متهم شدنم شده ایا قابل پیگیری است؟

پاسخ وکیل پایه یک دادگستری :

قانون مجازات اسلامی در ماده ۷۴۵ (ماده ۱۶) قانون جرایم رایانه‌ای افشای اسرار خصوصی دیگران را جرم دانسته و مجازات آن را جزای نقدی و تا ۲ سال حبس در نظر گرفته است در ماده ۸ قانون احترام به آزادیهای مشروع و حفظ حقوق شهروندی نامه ها عکس ها نوشته ها و فیلم های خصوصی را از مصادیق بارز آن دانسته است - همچنین بر اساس ماده ۶۶۹ قانون مجازات اسلامی تهدید به انجام عملی که ممکن است موجب لطمه زدن به آبرو یا شرافت فرد یا افشای اسرار خانوادگی شود تا ۷۴ ضربه شلاق و یا تا دو سال حبس برای آن در نظر گرفته شده است در قانون به صراحت بیان شده که تمام متن ها در فضای مجازی اعم از ایمیل؛ صدای ضبط شده؛ تلگرام و وایبر و فیسبوک و... او به عنوان مدرک از فرد شاکی پذیرفته می‌شود و دادگاه با یک ترفند مشخص که توسط کارشناسان حوزه فناوری اجرا خواهد شد صحت مدارک شما را بررسی کرده و در صورت تایید ملاک و مبنای صدور حکم قرار خواهد گرفت