09 دی 1401

صلاحیت شورا در دعاوی کیفری

دسته بندی : کیفری | قصور پزشکی
آناهیتا قاسمی
کارشناس حقوقی
سوال کاربر :

باسلام درمورد اینکه شورای حل اختلاف در مورد پرونده ی صلح و سازش ،شما گفتید که میتواند قرار ارجاع به امر کارشناسی صادر کند.آیا در مورد پرونده ی کیفری(مثل قصور پزشکی)که از صلاحیت شورا خارج است باز هم میتواند قرار ارجاع به امر کارشناسی (پزشکی قانونی)صادر کند و استعلام احراز قصور پزشکی و میزان ارش را درخواست کند؟

پاسخ کارشناس حقوقی :

با سلام کاربر گرامی شورای حل اختلاف در امر کیفری نیز صالح است فقط نمی‌تواند رایی مبنی بر حبس و شلاق صادر کند چرا که مطابق با قانون تمامی جرایم قابل گذشت موضوع ماده 104 قانون مجازات اسلامی 1392قبل از ثبت در دادسرا، دادگاه‌های عمومی بخش و یا محاکم کیفری دو، جهت میانجی‌گری و ایجاد صلح و سازش به شورای حل اختلاف ارسال میشود .و به غیر از اینکه کلیه جرایم قابل گذشت در صلاحیت شد شورا هست ،شورا میتواند به جنبه خصوصی جرائم غیرقابل گذشت نیز رسیدگی نماید . و صدور قرار تامین دلیل نیز در صلاحیت شورا است و ارجاع امر به کارشناسی نیزبرای از بین نرفتن موضوع متنازع فیه صادر شده که میتواند جزو قرار های تامینی محسوب شود . موفق و سربلند باشید