14 مرداد 1400

شرایط صدورحکم تخلیه نسبت به ملک اجاره ای

دسته بندی : حقوقی | موجر ومستاجر
اعظم عسگری
وکیل پایه یک دادگستری
سوال کاربر :

سلام خسته نباشید بنده مستاجر هستم قبل اتمام مدت قرارداد از صاحب خانه در مورد افزایش اجاره سوال کردم گفت افزایش نمیدم در زمان اتمام پیامک داد که اجاره رو یک میلیون افزایش میدم اگه راضی هستی بشین که من گفتم نمیتونم تخلیه میکنم پول پیش من رو بده و چندین مورد جهت اجاره تو حدود 50 روز پیش پیدا کردم ولی نتونست پول پیش من رو آماده بکنه حالا هم رفته شورای حل اختلاف شکایت کرده و هم میگه پول پیشت آماده ست تخلیه کن .
سوال من اینه الان ودیعه و اجاره خیلی رفته بالا منم خدا شاهده قصد اذیت ندارن ولی هر چی میگردم دیگه با در آمد و توان مالی که دارم نمیتونم موردی برا اجاره پیدا کنم خیلی گرون شده در ضمن اجاره رو یک هفته زودتر از موعد پرداخت کردم و آزار و اذیتی برا صاحب خونه و همسایگان نداشتم و خودم ساکن مورد اجاره هستم حالا با توجه به مصوبه ستاد ملی کرونا که اجاره هارو گفتن یک سال تمدید و یا حداکثر 25% افزایش باز حکم تخلیه می‌تونه بگیره صاحب خونه .به25% افزایش اجاره راضی نیست و فقط میگه تخلیه کن.چه راه حلی وجود داره من آواره نشم ممنون میشم راهنمایی کنید

پاسخ وکیل پایه یک دادگستری :

باسلام طبق دستورالعمل ستاد ملی کرونا، مستاجرین می‌توانند امسال را هم مثل سال گذشته در واحدی که اجاره کرده‌اند بمانند و هیچ مالکی حق ندارد از آن‌ها بخواهد خانه را تخلیه کنند. اگر مشخص شود که مالک خانه را به فروش رسانده و یا خودش می‌خواهد در واحدی که الان مستاجر در آن ساکن است، سکونت کند، مستاجر باید خانه را تخلیه کند اگر مالکان قرارداد خانه را تمدید نکنند و کار به دادگاه بکشد، شورای حل اختلاف رای به تخلیه خانه نخواهد داد و مستاجر می‌تواند تا یک سال دیگر در خانه بماند البته این قانون فقط مربوط به واحد‌های مسکونی است و واحد‌های تجاری مشمول این قانون نمی شوند.