12 تیر 1402

مطالبه دیه وراث متوفی

دسته بندی : حقوقی | مطالبه دیه
محمد قربانی
وکیل پایه یک دادگستری
سوال کاربر :

با سلام
شخص عابر پیاده در تصادف با اتومبیل در سال 1384 فوت کرده ، وراث در آن زمان بدون طرح شکایت از راننده از دریافت دیه صرف نظر کرده اند اما در سال 1401 پرونده را به جریان انداخته و تقاضای دیه دارند . اکنون قاضی مکلف است نرخ دیه را بر اساس زمان وقوع جرم محاسبه کند و با توجه به افزایش شاخص تورم ، بر اساس افزایش شاخص تورم سال 1401 حکم خود را صادر نماید یا بر اساس ماده 490 قانون مجازات ، معیار پرداخت دیه زمان پرداخت در سال 1401 دیه تعیین می شود؟ بر این اساس کدام دیه صحیح است زمان تصادف یا زمان پرداخت؟

پاسخ وکیل پایه یک دادگستری :

درود ،براساس نظریه مشورتی شماره 1598/98/7 مورخ 12/11/1398 و ماده 13 قانون بیمه اجباری ،دیه همواره به نرخ روز قابل مطالبه است و عدم مطالبه مجنی علیه و یا وارث متوفی موجب سقوط حق مذکور نمی شود و هر زمان قابل مطالبه است.