29 اسفند 1399

ضمانت پرداخت چک بابت انتقال سند چیست ؟؟

دسته بندی : حقوقی | چک حقوقی
احمد جمشیدوند
وکیل پایه یک دادگستری
سوال کاربر :

باسلام احتراما بنده یه ملکی رو از یه فروشنده خریدم و یک قطعه چک هشتاد میلیون به تاریخ زمان تنظیم‌سند از بابت تنظیم سند به فروشنده دادم توضیح اینکه تومبایعه نامه نوشتم که چک از بابت تنظیم سند میباشد و شرط وصول چک مبنی بر تنظیم سند میباشد حتی روی چک هم نوشتم که از بابت تنظیم سند مبایعه نامه شماره فلان متاسفانه فروشنده بدون اینکه سند بده چک رو به شخص ثالثی انتقال داده و اون هم چک بنده رو برگشت زده از این موضوع حدود دوسال میگذرد وشخص ثالث از بنده هنوز شکایتی نکرده سوال بنده اینه اگه شخص ثالث از بنده شکایت کنه چیکار باید بکنم آیا دادگاه بنده رو محکوم به پرداخت میکنه یا فروشنده رو با تشکر فراوان

پاسخ وکیل پایه یک دادگستری :

سلام کاربر محترم با توجه به موضوع سوال اولا چون چک بابت انتقال سند بوده و دارنده می بایست در قبال فعل انتقال وجه را دریافت نمایید لذا انتقال چک به ثالث صحیح نیست ثانیا باتوجه با اینکه در متن چک قید شده بابت انتقال سند لذا دارنده فعلی چک که اقدام به برگشت چک نموده یک دارنده با حسن نیت نبوده و مجاز به وصول وجه چک نخواهد بود در صورت اقدام ایشان از طریق طرح دادخواست حتما شما هم باید دادخواست استرداد لاشه چک به طرفیت فروشنده و دارنده فعلی بدهید مگر فروشنده اقدام به انتقال سند نموده باشد ثالثا شما باید دادخواست الزام به تنظیم سند به دادگاه صالح بدهید تا پس از صدور حکم با پرداخت الباقی ثمن از طریق چک مورد معامله یا واریز به سپرده دادگستری سند ملک بنام شما انتقال یابد .