05 تیر 1402

سوء استفاده از سفید مهر یا سفید امضا

دسته بندی : کیفری | سو استفاده از سفید مهر یا سفید امضا
بهاره دهقان
کارآموز وکالت
سوال کاربر :

سلام
بنده یک فقره چک بابت حقوق و مزایا از پیمانکار دریافت کردم که به صورت تایپی بوده
ایشان 3ماه پس از برگشت و اقدام بنده اقامه دعوا کردند مبنی بر سرقت،خیانت در امانت،جعل،استفاده از اسناد مجعول،سو استفاده از سفید امضاء
نظر کارشناسی هم سفید امضاء بودن چک بوده ولی خب خودشون اقرار کردن که چندتا از چکها سفید امضاء بودن در واقع دست خودشان سفید امضاء بوده
که نهایتا دادسرا صرف سفید امضاء بودن بنده را متهم کردن به سو استفاده از سفید امضاء
دادگاه هم،همنظر دادسرا بود و تایید کردن
درصورتی که شاکی هم در دادسرا هم دادگاه گفتن که چک را به ایشان ندادم و نمیدانم چطور به دستش رسیده
میخواستم بدونم با اینکه شاکی گفتن چکی به بنده ندادند و کلیه عناوین اتهامی از جمله سرقت خیانت در امانت جعل و...در دادسرا منع تعقیب صادر شده چطور بنده متهم به سو استفاده از سفید امضاء شده ام؟
مگر ماده 673 عبارت (سپردن) و یا (از هر طریقی) نیامده؟
سپردن که منتفیه چون شاکی بارها گفتند که من چکی ندادم
از هر طریقی هم منتفیه چون قرار منع تعقیب صادر شده
پس چطور دادگاه بنده را متهم کردند؟

پاسخ کارآموز وکالت :

با سلام کاربر گرامی .در جرم سوء استفاده از سفید مهریا سفید امضا خواه چک سپرده شده باشد خواه به هر طریقی بدست آمده باشد جرم اتفاق می افتد و مشمول این جرم میباشد حتی اگر سپرده شده باشد باز هم مشمول خیانت در امانت نمیباشد .این جرم قابل گذشت میباشد . قرار منع تعقیب مورد اعتراض شاکی در دادگاه قرار گرفته زیرا ظرف ده روز قابل اعتراض میباشد . موفق باشید