در این مقاله می خوانید:
شاید برای شما نیز پیش آمده باشد که به مشکل یا یا اختلافی بر بخورید اما ندانید که باید به کدام یک از مراجع قانونی مراجعه کنید. قانون آیین دادرسی کیفری به این مسئله اشاره می کند که هر یک از جرایم باید در مرجع مرتبط به خود مورد پیگیری قرار بگیرند.
برای رسیدگی به مشکلات و اختلافات، دادگاه کیفری یک و دو، دادسرای بانکی، دادسرای جرایم پولی و... آماده خدمت رسانی به شما هستند. مجتمع ویژه جرائم اقتصادی نیز یکی از مراجعی است که وظیفه دارد به برخی از جرایم و مشکلات خاص رسیدگی کند. در ادامه قصد داریم درباره این مجتمع، وظایف و جرائمی که در آن مورد رسیدگی قرار می گیرند اطلاعات بیشتری بیان کنیم.
در قانون به وضوح اشاره شده افراد برای رسیدگی به مشکلات و اختلافات خود لازم است به مرجعی مراجعه کنند که آن مرجع بتواند مشکلات آن ها را به طور تخصصی پیگیری و بررسی کند.
ماده ۵۶۶ قانون آیین دادرسی کیفری می گوید پرونده های کیفری باید در شعبی که تخصص رسیدگی به آن ها را دارند بررسی شوند. یکی از این مراجع قضایی برای رسیدگی به دعاوی مختلف، مجتمع ویژه جرائم اقتصادی است که وظیفه دارد به حل مسائل اقتصادی جامعه و جلوگیری از گسترش فساد و جرایم در جامعه کمک کند.
مجتمع ویژه جرائم اقتصادی با جرایمی چون اختلاس مبارزه می کند و در تلاش است از سیاست های کیفری که با این جرایم مقابله کرده و از آن ها جلوگیری می کنند حمایت کند. همچنین این مجتمع موافق سرمایه گذاری های سالم است.
به طور کلی می توان هدف تاسیس مجتمع ویژه جرائم اقتصادی را افزایش دادن سرعت رسیدگی به جرایمی چون فساد، پولشویی و... دانست. همچنین این مجتمع میخواهد افرادی که به این جرایم مرتکب شده اند سریع تر به جزای کار خود برسند.
این کار تا حدودی به کاهش میزان جرم در جامعه کمک خواهد کرد. برای بسیاری از افراد این سوال مطرح میشود که این مجتمع دارای چه ارکانی است؟ در جواب این سوال باید بگوییم مجتمع ویژه جرائم اقتصادی از رئیس مجتمع، شورا، دادگاه های ویژه و... تشکیل شده است.
در بخش قبل به اطلاعاتی درباره مجتمع ویژه جرائم اقتصادی پرداختیم؛ اما در این قسمت می خواهیم بدانیم این مجتمع چه وظایفی دارد و به چه جرایمی رسیدگی می کند. مجتمع ویژه جرایم اقتصادی از وظایف زیادی برخوردار است و به مسائل مختلفی رسیدگی می کند. از جمله مسائلی که در این مجتمع به آن ها رسیدگی می شود را می توان موارد زیر دانست.
جالب است بدانید مجتمع ویژه جرائم اقتصادی تنها به جرایمی همچون قاچاق که اموال قاچاق شده بیش از ۵۰ میلیارد ریال ارزش داشته باشد و جرائم دیگری که بیش از ۱ میلیارد ریال دارای ارزش باشند، رسیدگی می کند. البته لازم به ذکر است برای تعدد جرایم ارزش اموال به صورت جمعی محاسبه خواهد شد.
امروزه حدود ۲ هزار جرم وجود دارند که جزو جرایم کیفری به حساب می آیند و تعدادی از این جرائم جزء اصلی ترین جرایم اقتصادی هستند. مبارزه با این جرائم در بهبود نظم اقتصادی تاثیر بسیار زیادی دارد. اصلی ترین و بارزترین جرائم اقتصادی به عبارت زیر هستند.
حال که دانستیم مجتمع ویژه جرائم اقتصادی به چه جرایمی رسیدگی می کند و چه وظایفی دارد قصد داریم به نحوه رسیدگی به جرائم در این مجتمع بپردازیم. مرحله اول برای رسیدگی به جرائم در این مجتمع طرح شکایت توسط شاکی و یا تحقق جرم و کشف آن توسط ماموران نیروی انتظامی، دادگستری و قضایی است.
شکایت از این افراد و پرونده آن ها به دادسرای جرائم اقتصادی منتقل خواهد شد. در مرحله بعد جرایم در دادسرای ویژه جرایم اقتصادی مورد بررسی قرار می گیرد. پس از آنکه جرایم بررسی شدند در صورتی که دلایل ارائه شده کافی نباشند و یا مورد قبول واقع نشوند، قرار منع تعقیب برای متهم صادر خواهد شد؛ در صورتی که این گونه نشود ممکن است با دادرسی قرار جلب صادر شود. بعد از آن پرونده به دادسرا منتقل شده و کیفرخواست صادر خواهد شد.
بعد از صدور پرونده به دادسرا تا نهایت ۳ روز کیفرخواست صادر می شود. بعد از صدور کیفرخواست پرونده به دادسرای کیفری ارسال شده و مورد پیگیری های بیشتر قرار می گیرد. در نهایت قاضی، جلسه رسیدگی تشکیل داده و در دادگاه کیفری به اظهارات و ادعای طرفین دعوا گوش می دهد.
پس از شنیدن این اظهارات قاضی رای صادر کرده و پرونده را به بخش اجرای حکم مجتمع ویژه جرائم اقتصادی ارسال خواهد شد. در این بخش رای صادره به اجرا در خواهد آمد.
در مطالب قبل به شناخت مجتمع ویژه جرایم اقتصادی و نحوه رسیدگی به جرائم در این مجتمع پرداختیم. در ادامه قصد داریم به آدرس و شماره تماس این مجتمع اشاره کنیم تا شما بتوانید در صورت نیاز به این مرکز مراجعه و یا با کارکنان این مجتمع تماس بگیرید.
مجتمع ویژه جرایم اقتصادی در تهران، خیابان خیام شمالی و در ضلع شمالی مجتمع قضایی امام خمینی قرار دارد. همچنین شما در صورت نیاز به ارتباط برقرار کردن با این مجتمع، می توانید با شماره 021 - 39916تماس بگیرید.
دادسرای ویژه جرایم اقتصادی از اصلی ترین ارکان مجتمع ویژه جرایم اقتصادی به حساب می آیند؛ به همین خاطر قصد داریم این رکن از مجتمع ذکر شده را بیشتر بشناسیم. دادسرا این مجتمع خود از چند شعب دادیاری، بازپرسی، اجرای احکام، اظهار نظر، قرار معاون دادستان و... تشکیل شده است.
هر یک از این بخش ها انجام وظایف خاصی را برعهده دارند و می توانند انواع قرارها را صادر کرده و دستور تعقیب متهم، اجرای حکم و... را صادر کنند. دادسرا دارای رئسا است که رئیسه این بخش معاون دادستان محسوب می شود و می تواند پس از ارجاع پرونده دستور دهد تا رسیدگی به پرونده آغاز شود.
هنگامی که قرار جلب صادر شد پرونده به دادگاه کیفری ارسال شده و کیفرخواست صادر خواهد شد. همانطور که گفته شد هنگام کشف جرایم و یا رسیدگی به شکایات پرونده به دادسرا فرستاده شده و پس از ارسال پرونده به دادگاه کیفری ارسال خواهد شد. در نهایت نیز رای صادره توسط بخش اجرای احکام به اجرا در خواهد آمد.
در این مقاله تلاش کردیم شما را با یکی از مراجع رسیدگی به مشکلات و اختلافات، یعنی مجتمع ویژه جرایم اقتصادی آشنا کنیم. در مطالب مذکور چیستی مجتمع ویژه جرایم اقتصادی، جرایمی که در این مجتمع بررسی می شوند، اصلی ترین جرایم اقتصادی، نحوه رسیدگی به جرایم در این مجتمع، شماره تماس و آدرس و همچنین دادسرای ویژه جرایم اقتصادی به شما معرفی شد.
همانطور که گفته شد فقط جرایم خاصی که اغلب امنیت اقتصادی مردم را به خطر می اندازند، در این مجتمع مورد بررسی قرار می گیرند و سایر جرائم در شعبه ها و مراجع دیگر مورد بررسی قرار خواهند شد. امیدواریم مطالب مذکور برایتان مفید واقع شده باشد.
چنانچه نیاز به مشاوره متنی در این زمینه دارید میتوانید به سایت مشاوره حقوقی آنلاین وکیل وند مراجعه نمایید.
اگر زنی شوهرش فوت کند و یک دختر و یک پسر بچه داشته باشد..چگونه ارث وی محاسبه میشود
سلام وقت بخیر بنده جایی مستاجر شدم که نمیدونستم موریانه داره و نتونستم تو این چند ماه با آرامش زندگی کنم در صورتی که میگن سمپاشی کردن اما من هنوز تخم موریانه تو منزل صاحبخونه مبینی...
سلام بنده اصل وجه طلبکاررادادم آیا خسارت تاخیرتادیه که ندادم بمرور اضافه میشود یاهمان مبلغ است
سلام
۴۰۰ میلیون تومان سفته بابت پولی که به شخصی جهت انجام بورس فارکس دا ه ام، دارم متاسفانه نه سود و نه اصل پول که ۴۰۰ میلیون تومان است نمی دهد، چقدر هزینه تمبر و دادخواست میشود...
با سلام. ضمن تبریک سال نو. مهریه ی نقد ۳۰۰ هزار تومانی سال ۱۳۶۵ به نرخ سال ۱۴۰۲ چقدر میباشد؟
تهران ،خیابان مطهری ،خیابان علی اکبری ، ساختمان پارسا واحد 10
02188501680
پشتیبانی در روزهای غیرتعطیل از ساعت 9 الی 17
طراحی و پشتیبانی شرکت آینده باور تیدا