30 آذر 1402

انجام کارهای پزشکی بدون مدرک

دسته بندی : تعزیرات | نداشتن پروانه کسب
شایان حیدری
وکیل پایه یک دادگستری
سوال کاربر :

سلام وقتتون بخیر
من فقط مدرک دستیار پزشک پوست مو و زیبایی از دانشگاه پردیس تهران دارم و تزریق فیلر و بوتاکس انجام میدادم بدون حضور پزشک و دیروز از تعزیرات علوم پزشکی اومدن و مکان من رو پلمپ کردن و گفتند گزارش مردمی دریافت کردیم که تو این مکان کار غیر قانونی انجام میشه ، با توجه به اینکه بار اول هست که این اتفاق افتاده روند قانونی چجوری هست و من باید چی کار کنم؟ آیا وسایلم برمیگردونند؟ آیا جریمه میشم؟ با توجه به اینکه به هیچ عنوان شاکی خصوصی نداشتم

پاسخ وکیل پایه یک دادگستری :

باسلام هرکس بدون داشتن پروانه رسمی بر امور پزشکی،‌داروسازی، دندانپزشکی، آزمایشگاهی، فیزیوتراپی، مامائی و سایر رشته‌هائی که به‌تشخیص وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی جزو حِرَف پزشکی و پروانه دار محسوب می‌شوند، اشتغال ورزد یا بدون اخذ پروانه از وزارت‌مذکور اقدام به تأسیس یکی از موسسات پزشکی مصرح در ماده (1) نماید یا پروانه خود را به دیگری واگذار نماید یا پروانه دیگری را مورد استفاده قرار‌دهد بلافاصله محل کار او توسط وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی تعطیل و به پرداخت جریمه نقدی از پنج میلیون (5000000) تا پنجاه‌میلیون (50000000) ریال محکوم خواهد شد و در صورت تکرار به جریمه تا صد میلیون (100000000) ریال یا دو برابر قیمت داروهای مکشوفه(‌هرکدام که بیشتر باشد) محکوم خواهد شد. بنابراین در صورتی که بیماری در اثر اقدام غیر قانونی پزشکی متحمل ضرر شود قاضی رسیدگی کننده به استناد این ماده می تواند پزشک مورد نظر را به این مجازات ها محکوم نماید.