محاسبه آنلاین هزینه دادرسی

برای محاسبه هزینه دادرسی به صورت آنلاین گزینه‌های مورد نظر را کامل کنید.

مالی
غیر مالی


راهنمایی و سوالات متداول

در صورت نیاز به راهنمایی می توانید از سوالات زیر استفاده و یا سوال موردنظر خود را مطرح کنید.

هزینه دادرسی شامل چه مواردی می‌شود؟

چگونه هزینه دادرسی محاسبه می‌شود؟

آیا هزینه دادرسی در تمامی مراحل رسیدگی ثابت است؟

چه کسی مسئول پرداخت هزینه دادرسی است؟

آیا می‌توان از پرداخت هزینه دادرسی معاف شد؟

چه زمانی باید هزینه دادرسی پرداخت شود؟

آیا می‌توان هزینه دادرسی را پس از صدور حکم بازپس گرفت؟

آیا هزینه دادرسی شامل هزینه‌های وکالت می‌شود؟

آیا هزینه دادرسی در دعاوی کیفری نیز وجود دارد؟

به راهنمایی بیشتری نیاز دارید؟

محاسبه هزینه دادرسی آنللاین + جدول محاسبه هزینه دادرسی

 

حقوق و تعهدات، به عنوان یک جزء اساسی از زندگی ما محسوب می‌شوند. دادرسی به عنوان وسیله‌ای برای حل اختلافات و افزایش عدالت به حساب می‌آید. یکی از اساسی‌ ترین چالش‌ های مهم در پیش روی طرفین درگیر در دعاوی حقوقی، هزینه‌ های دادرسی است.

هزینه دادرسی، مبلغی است که بر اساس قوانین بودجه سالانه برای هر نوع دادخواست و رسیدگی قضایی تعیین می‌شود. این هزینه شامل کلیه مخارج مرتبط با پرونده، از جمله هزینه‌ های دادخواست اولیه تا مراحل تجدید نظر، می‌باشد که اساس قوانین بودجه سالانه محاسبه می‌شود.

 

 محاسبه هزینه دادرسی 1403 به منظور ایجاد شفافیت و کاهش ناشناختگی‌ ها صورت می‌گیرد. این هزینه‌ها شامل هزینه‌ های وکالت، هزینه‌ های دادگاه، هزینه‌ های جلسات و دیگر موارد مرتبط می‌شود.

 

ما در این مقاله، به صورت جامع به تمام جوانب هزینه دادرسی از جمله تعرفه‌ های خدمات قضایی، انواع روش‌ های محاسبه و عوامل موثر بر آن پرداخته‌ایم.

 پیشنهاد می‌کنیم برای آگاهی کامل از این موضوع، تا انتها همراه ما باشید.

 

همچنین انتخاب وکیل وند یا وکیلی با تخصص بالا در زمینه مربوط، می‌تواند به بهبود نتیجه و کاهش هزینه‌ها کمک کند. به علاوه، استفاده از روش‌ های میانجی‌ گری و توافق‌ نامه می‌تواند دعوا های طولانی و هزینه‌بر را در مدت زمان کمتری تمام کند. درک دقیق این هزینه‌ها به طرفین امکان می‌دهد تا تصمیمات بهتری در مورد ادامه دعوا یا حتی تسویه و خاتمه سریع‌تر بگیرند. محاسبه هزینه دادرسی نه تنها از نظر مالی بلکه از جهت کارآمدی و افزایش دسترسی به عدالت هم اهمیت دارد.

 

 

انواع هزینه های دادرسی 

 

هزینه دادرسی تجدید نظر متشکل از اجزای مختلفی است که محاسبه آن به عوامل متعددی از جمله حق‌ الوکاله وکیل، هزینه‌ های دادرسی ابرازی در دادخواست، مدت زمان رسیدگی و سایر هزینه‌ های مرتبط با پرونده بستگی دارد.

 

 حق‌ الوکاله به عنوان بخشی از هزینه‌ های دادرسی، مبلغی است که به وکیل جهت انجام امور حقوقی پرداخت می‌شود. خسارت تأخیر تأدیه نیز از دیگر هزینه‌ هایی است که ممکن است در جریان دادرسی اعمال شود. این نوع خسارت به دلیل عدم پرداخت به موقع مبلغ بدهی و در راستای جبران زیان ناشی از تأخیر در پرداخت، محاسبه و مطالبه می‌گردد.

 

 با تغییر تورم و نوسانات موجود، ارزش پول همواره در حال جابه‌جایی است. محاسبه خسارت تاخیر تادیه و دریافت این هزینه می‌تواند تا حدودی از افت ارزش پول جلوگیری کند. در ارتباط با محاسبه هزینه دادرسی بر اساس ارزش منطقه‌ای هم می‌توان گفت که اگر مورد مالی و حقوقی باشد، لازم است با در نظر گرفتن ارزش ملک برآورد شود.

 محاسبه هزینه دادرسی خلع ید و محاسبه هزینه دادرسی الزام به تنظیم سند نیز از دیگر انواع هزینه‌ های دادرسی هستند که محاسبه تمامی آن‌ها به صورت آنلاین امکان پذیر است.

 

 

نحوه تخصیص محاسبه هزینه دادرسی 

 

هزینه دادرسی در دعاوی حقوقی، با توجه به ماهیت مالی یا غیرمالی بودن دعوا و مرحله رسیدگی، متفاوت است. در دعاوی مالی، این هزینه بر اساس درصد مشخصی از بهای خواسته محاسبه می‌شود و در دعاوی غیر مالی، مبلغی ثابت تعیین می‌گردد. 

لذا نرخ دقیق هزینه دادرسی و نحوه محاسبه آن در هر مرحله از رسیدگی (بدوی، تجدید نظر و...)، در جدول تعرفه‌ های دفاتر خدمات الکترونیک قضایی قید شده است و برای تعیین دقیق هزینه دادرسی هر دعوا، لازم است نوع دعوا (مالی یا غیر مالی)، میزان خواسته (در دعاوی مالی) و تعداد اوراق دادخواست یا شکوائیه مشخص شود.

لازم به ذکر است که هزینه درج آگهی و احضار متهم به وسیله‌ مطبوعات، ارائه‌ دادخواست مطالبه‌ ضرر و زیان و همچنین هزینه‌ رونوشت و ترجمه اسناد بخشی از هزینه دادرسی را به خود اختصاص دادند.

 

 متقاضیان می‌توانند با مراجعه به این جدول و با توجه به مشخصات دعوای خود، هزینه دادرسی مورد نیاز را محاسبه نمایند.

همچنین افراد می‌توانند از قبل با وکلای وکیل وند تماس بگیرند و پاسخ سوالات خود را دریافت کنند.

 

 

محاسبه آنلاین هزینه دادرسی، هزینه دادرسی چقدر است؟

 

ما در ادامه قصد داریم نحوه محاسبه آنلاین هزینه دادرسی از طریق سامانه عدل ایران قوه قضاییه تشریح دهیم. هدف از این بررسی، ارائه راهکاری ساده و دقیق برای تعیین میزان دقیق هزینه‌ های دادرسی در پرونده‌ های مختلف می‌باشد.

 

در ابتدا برای محاسبه آنلاین هزینه دادرسی، دسترسی به سامانه adliran.ir قوه قضائیه از طریق اینترنت الزامی است. این سامانه علاوه بر محاسبه هزینه دادرسی، امکاناتی همچون مشاهده ابلاغیه، پیگیری پرونده و استعلامات قضایی را نیز در اختیار کاربران قرار می‌دهد. فرآیند محاسبه هزینه دادرسی در این سامانه به صورت زیر انجام می‌پذیرد:

 

  • آدرس سامانه عدل ایران قوه قضاییه (adliran.ir) را در مرورگر خود وارد کرده و کلید Enter را بزنید.

صفحه اصلی سامانه برای شما باز خواهد شد.

 

  • در صفحه اصلی سامانه، گزینه "محاسبه هزینه دادرسی" را پیدا کرده و روی آن کلیک کنید.

در این مرحله، متقاضی باید، نوع هزینه را از لیست هزینه ها، انتخاب کرده و با وارد کردن تعداد صفحات و مبلغ خواسته، گزینه محاسبه هزینه را انتخاب کند.

 

  • پس از وارد کردن اطلاعات کامل، روی دکمه "محاسبه هزینه" کلیک کنید. سامانه به صورت خودکار هزینه دادرسی قابل پرداخت را محاسبه و به شما نمایش می‌دهد.

 

نحوه محاسبه دادرسی به صورت اپلیکیشن

 

همانطور که گفتیم برای محاسبه هزینه دادرسی آنلاین، می‌توانید از روش‌ های مختلفی مانند نرم افزار محاسبه هزینه دادرسی و ابزارهای الکترونیکی متعددی استفاده کنید. ابزارهای آنلاین محاسبه هزینه دادرسی وجود دارند که با وارد کردن اطلاعات مرتبط مانند نوع هزینه، تعداد صفحات کپی برابر اصل و جمع مبلغ چک هزینه دادرسی را محاسبه می‌کنند.

 

 سامانه‌ های مدیریت دعاوی الکترونیک که امکان محاسبه هزینه‌ها و پیش بینی هزینه‌ های آینده را به شما می‌دهد، به شما در اندازه گیری دقیق هزینه‌ های دادرسی کمک می‌کنند. با مشاوره حقوقی رایگان شبانه روزی یا پلتفرم‌های آنلاین می‌توانید درباره هزینه‌ های دادرسی و روش‌ های کاهش هزینه کمک بگیرید.

 

فرمول محاسبه هزینه دادرسی 

 

همانطور که در مباحث پیشین به موضوع محاسبه آنلاین هزینه های دادرسی و جدول تعرفه‌ های دفاتر خدمات الکترونیک قضایی برای تعیین هزینه دادرسی اشاره شد، در این بخش به فرمول کلی محاسبه این هزینه می‌پردازیم.

 

 بر اساس مقررات موجود، هزینه دادرسی از مجموع هزینه اوراق دادخواست یا شکوائیه و هزینه ناشی از ماهیت دعوا (مالی یا غیرمالی) که بر اساس جدول تعرفه‌ های مذکور تعیین می‌شود، تشکیل می‌گردد. 

 

لازم به ذکر است که قانونگذار با در نظر گرفتن وضعیت خاص افرادی که توانایی پرداخت هزینه دادرسی را ندارند، امکان اعسار از پرداخت این هزینه را فراهم نموده است. برای کسب اطلاعات بیشتر در خصوص شرایط و نحوه استفاده از این تسهیلات قانونی، می‌توانید با وکلای وکیل وند در ارتباط باشید.

 

در صورت عدم توانایی پرداخت هزینه دادرسی چه اتفاقی رخ می دهد؟

 

مطابق مقررات موجود، طرح هرگونه دعوی حقوقی در مراجع قضایی منوط به پرداخت هزینه دادرسی می‌باشذ و عدم پرداخت این هزینه، موجب عدم پذیرش دادخواست و در نتیجه، عدم رسیدگی به دعوی خواهد شد.

 

اما بسیاری از افراد توان پرداخت هزینه‌ های دادرسی را ندارند در این مواقع باید چه کرد؟

 

اگر بتوانید ثابت کنید که توان پرداخت هزینه‌ های دادرسی را ندارید، این هزینه از شما گرفته نمی‌شود. این مسئله می‌تواند در شرایط مختلف متفاوت باشد. طوری‌ که شما را به صورت موقت یا دائم از پرداخت آن معاف کند.

بنابراین مطابق مقررات موجود، چنانچه خواهان دعوا، همزمان با طرح دعوی اصلی، ادعای اعسار از پرداخت هزینه دادرسی نموده و دادگاه نیز این ادعا را وارد تشخیص دهد، علاوه بر معافیت موقت از پرداخت هزینه دادرسی، در صورت درخواست، حق استفاده از وکیل معاضدتی و معافیت از پرداخت حق‌الوکاله وی را نیز خواهد داشت. 

 

با این حال، باید توجه داشت که اثبات اعسار، به منزله معافیت از پرداخت هزینه‌ های کارشناسی احتمالی در پرونده نخواهد بود.

 این هزینه‌ها در ابتدا از اعتبارات قوه قضایی کم می‌شود، اما پس از محکومیت فرد، تمامی این هزینه‌ها از او گرفته خواهد شد. دادگاه هزینه‌ها را پس از مشخص شدن مال (به جز اقلام و لوازم مورد نیاز زندگی) آن را از فرد دریافت می‌کند.

 

 

میزان هزینه دادرسی در دعاوی مالی و غیر مالی 

 

دعاوی مالی به دعاوی اطلاق می‌شود که موضوع آن‌ها مطالبه مال یا وجهی است که به صورت مستقیم قابل ارزیابی و ارزش‌گذاری باشد. مثال‌ هایی از این دعاوی، مطالبه وجه چک، سفته، یا طلب ناشی از قراردادها است.

 در مقابل، دعاوی غیرمالی اگرچه ممکن است برای خواهان منفعتی در پی داشته باشند، اما هدف اصلی آن‌ها مطالبه وجهی قابل ارزیابی نیست، بلکه معمولاً رفع یک وضعیت نامطلوب یا احقاق حقی غیرمالی است. مانند دعوای رفع مزاحمت یا دعوای تنفیذ وصیت‌نامه.

تعیین ماهیت مالی یا غیرمالی بودن دعوا از اهمیت بالایی برخوردار است، زیرا در دعاوی مالی، میزان هزینه دادرسی متناسب با ارزش خواسته تعیین می‌شود و همچنین صلاحیت رسیدگی دادگاه به میزان خواسته بستگی دارد. 

به عبارت دیگرهزینه دادرسی دعاوی مالی بسیار متغیر است و به عوامل مختلفی بستگی دارد. طبیعت دعوا (تعهدات قرضی، خسارت جسمانی یا مسائل خانوادگی) تأثیر بسیار زیادی بر هزینه دارد. طول زمانی که یک دعوا طول می‌کشد، بر هزینه آن تأثیر می‌گذارد لذا هزینه‌ها با افزایش زمان ممکن است افزایش یابند. 

در حالی که در دعاوی غیرمالی، هزینه دادرسی ثابت بوده و نیازی به تعیین ارزش خواسته نیست. 

 

انتخاب وکیل طلاق با توجه به تجربه و شهرت آن‌ها نقش مهمی در هزینه دادرسی ایفا می‌کند. دادگاه ممکن است نقشی در هزینه داشته باشد و این به گونه‌است که برخی دادگاه‌ها، هزینه‌های بیشتری دارند.

 

 

هزینه دادرسی مهریه چقدر است؟

 

با توجه به مقررات حاکم بر دعاوی مطالبه مهریه، پرداخت هزینه دادرسی الزامی است و مبلغ آن بر اساس ارزش ریالی مهریه تعیین می‌شود. این هزینه صرف‌ نظر از نوع مهریه (اعم از نقدی، سکه، یا سایر اموال) و صرفاً بر مبنای ارزش ریالی آن محاسبه می‌شود. زوجه به‌عنوان خواهان دعوا مکلف به پرداخت این هزینه است.

قانونگذار برای اجرای احکام مهریه دو مسیر اصلی را پیش‌بینی کرده است:

  •  اجرای ثبت که برای اسناد رسمی لازم‌الاجرا قابل طرح است 

  •  مراجعه به دادگاه یا شورای حل اختلاف.

 در هر یک از این دو مسیر، پرداخت هزینه دادرسی الزامی است. با این حال، بند (ب) ماده ۱۱۳ قانون برنامه ششم توسعه، ساز و کار ویژه‌ای را برای اجرای اسناد رسمی لازم‌ الاجرا از طریق اجرای ثبت پیش‌ بینی کرده و در صورت عدم اقدام موثر اجرای ثبت، امکان رجوع به دادگاه برای زوجه فراهم شده است.

 پیشنهاد ما به شما این است که با یک وکیل مالی یا مشاوره حقوقی  فوری مشورت کنید تا درباره جزئیات پرونده اطلاعات بیشتری به دست آورید.

 

محاسبه هزینه دادرسی حقوقی با وکیل وند

 

محاسبه دقیق هزینه‌ های دادرسی، از جمله حق‌ الوکاله وکیل، هزینه‌ های دادگاه و سایر هزینه‌ های مرتبط، اطلاعات کلیدی برای اتخاذ تصمیمات آگاهانه در پرونده‌ های حقوقی است. با بهره‌گیری از تحلیل دقیق هزینه‌ها، افراد و شرکت‌ها قادر خواهند بود تا بهترین استراتژی‌ های مالی را برای مدیریت پرونده‌ های خود اتخاذ نمایند. در صورت نیاز به مشاوره تخصصی در زمینه محاسبه هزینه‌ های دادرسی و حق‌ الوکاله داوری، توصیه می‌شود با یک مشاور حقوقی با تجربه مانند وکیل وند تماس حاصل نمایید.

 

گروه وکلای وکیل وند یکی از سامانه های مشاوره حقوقی آنلاین در ایران است که به افراد کمک می‌کند تا به راحتی و با صرف هزینه کمتر، به سوالات حقوقی خود پاسخ دهند. این مجموعه با همکاری تیمی از وکلای پایه یک دادگستری، خدمات مشاوره‌ای در زمینه‌ های مختلف حقوقی را ارائه می‌دهد.

پس اگر به دنبال اگر به دنبال وکیلی هستید که بتوانید با خیال راحت در تهران به او اعتماد کنید، همچنین دارای سوابق بسیار درخشان کاری بوده و از رزومه علمی بسیار قوی نیز برخوردار باشند؛ ما وکلای پایه یک دادگستری تهران، گروه مشاور و وکلای وکیل وند را به شما پیشنهاد می‌کنیم.

 

شما می‌توانید با مشاهده لیست وکلای وکیل وند و مقایسه میان رزومه کاری هر فرد، گزینه مد نظرتان را انتخاب کنید و با خیال راحت مابقی کار را به او بسپارید.

 

با وکیل وند ۲۴ ساعته و از همه جای دنیا میتوانید مشاوره حقوقی دریافت کنید.