تفاوت مزد و حق السعی

دسته بندی : کار، بیمه و تامین اجتماعی | مطالبه حقوق ومزایا
احمد جمشیدوند
وکیل پایه یک دادگستری
سوال کاربر :

تفاوت مزد، حقوق و حق السعی در قانون کار در چیست توضیح دهید لطفا.

پاسخ وکیل پایه یک دادگستری :

با سلام حقوق همان مزد هست با این تفاوت که مزد بصورت روزانه و حقوق بصورت ماهیانه پرداخت می‌شود. مزد کلیه پرداختی هایی هست که در مقابل ساعات کار به کارگر پرداخت میشود. در کارگاههای فاقد طبقه بندی مشاغل اضافه کار ثابت ,کارانه خارج از ضوابط ,حق جذب و مواردی از این قبیل نیز جزء مزد محسوب میشوند . مبنای محاسبه اضافه کاری ، شبکاری، نوبتکاری، عیدی و سنوات مزد میباشد. مزایای قانونی عبارتند از بن و مسکن و کمک عائله مندی که جزء مزد محسوب نمیشوند. حق السعی جمع مزد و مزایای قانونی میباشد که مبنای محاسبه بازخرید مرخصی قرار میگیرد. مطالبات مرخصی استحقاقی موضوع ماده ۷۱ قانون کار بر مبنای تمام پرداخت هایی که در روز های کار به کارگر تعلق می گیرد به استثنای آن دسته از مزایا که مستلزم حضور در محل کار است ، محاسبه می‌شود.