تنظیم دادخواست
خب، برای شروع رسیدگی به پروندههای قضایی، شما باید درخواست خود را در قالب یک دادخواست تهیه کرده و آن را به دادگاه تحویل دهید. در واقع، دادخواست شما باید شامل خواستهها و مطالباتی باشد که از دادگاه برای رسیدگی و دادخواستی به موضوع خود دارید. سپس این دادخواست به دادگاه ارائه میشود تا دادگاه بررسی کند و در مورد موضوع خواسته شما حکم بدهد. اما باید توجه داشته باشید که دادگاه تنها در مورد موضوعی که در دادخواست شما ذکر شده است حق رسیدگی دارد.
دادخواست چیست
دادخواست در واقع یک نوشته به زبان فارسی است که بر روی برگههای چاپی خاص تهیه میشود. این برگهها شامل اطلاعات مشخصات طرفین دعوی، موضوع رسیدگی دعوی و ادله و مستندات شخص خواهان میباشد. قوه قضاییه این برگهها را تهیه کرده و در اختیار عموم مردم قرار داده است تا بتوانند از آنها برای طرح دعاوی مدنی و دادخواهی استفاده کنند. در بین اوراق قضایی دادخواست سندی است که از دادگاه تقاضای رسیدگی و اقامه دعوی نسبت به موضوعی خاص را دارد. با دادخواست، خواهان طرف مقابل دعوی را به دادرسی میخواند و او را به دادگاه دعوت میکند تا با حضور طرفین دعو، در مورد موضوع مورد نظر رسیدگی شود و حق به حقدار برسد.
نمونه تنظیم دادخواست حقوقی
در اینجا نمونه تنظیم درخواست حقوقی است که ما برای شما ارائه کرده ایم. شما میتوانید با تکمیل کردن فرم دادخواست وکیل وند، این درخواست را از وکلای متخصص ما دریافت کنید.
- برای تنظیم دادخواست حقوقی ابتدا همانند تصویر باید موضوع دادخواست خود را انتخاب نمایید.
2. در مرحله ی بعد میتوانید، متن درخواست و توضیحات لازم در مورد دادخواست حقوقی خود را بنویسید.
3. در این مرحله چنانچه قصد اضافه کردن فایل یا عکس مربوطه به دادخواست حقوقی خود یا موارد دیگر را دارید باید طبق تصویر زیر بر روی گزینه + کلیک نمایید و فایل خود را آپلود نمایید.
نکته: در صورتی که قصد اضافه کردن بیش از یک فایل را دارید باید روی گزینه افزودن فایل کلیک نمایید تا گزینه + جدیدی برای شما ظاهرگردد و فایل های خود را آپلود نمایید.
4. اگر در ثبت درخواست خود عجله ندارید می توانید گزینه درخواست عادی را انتخاب نمایید، که با انتخاب این گزینه درخواست داخواست حقوقی شما در بازه 1 الی 2 روزکاری انجام می گردد. حال اگر قصد دارید درخواست شما سریع تر انجام شود باید گزینه درخواست فوری را انتخاب که با انتخاب این گزینه درخواست شما در بازه 6 ساعت انجام خواهد شد و پس از پرداخت جهت پیگیری دقیق تر با شما تماس خواهیم گرفت.
لازم به ذکر است که با انتخاب گزینه های بالا سیستم به صورت خودکار، مبلغ پیش پرداخت و مبلغ کامل درخواست شما را محاسبه خواهد کرد و در نهایت با کلیک بر روی گزینه پرداخت و ثبت درخواست مراحل تنظیم دادخواست آنلاین و حقوقی وکیل وند به اتمام خواهد رسید.
نکته ی دیگر این که برای ثبت درخواست خود میبایست ۳۰٪ مبلغ کل را به عنوان پیش پرداخت واریز نمایید.
نمونه متن دادخواست
در این قسمت به شما عزیزان نمونهی متنی برای دادخواست ارائه میدهیم. در صورتی که نیاز به نوشتن دادخواست دارید، میتوانید با وکلا ما در وکیل وند با آدرس https://vakilvand.com/ تماس بگیرید. آنها به شما کمک خواهند کرد.
تعیین خواسته و بهای آن: تقاضای صدور حکم مبنی به محکومیت خانواده به پرداخت مبلغ ریال و کلیه خسارات قانونی.
ریاست محترم دادگاه..............
با سلام و عرض ادب
بدینوسیله به اطلاع میرسانم که بنده.......................... به عنوان خواهان دعوا، مبلغ ................................... ریال از جناب .......................................... طلب دارم. باید یادآوری کنم که یک رسید کتبی از خوانده محترم در دسترس است، که ادعای من را تأیید میکند. همچنین، یک نسخه تصدیقشده از این رسید به این شکایت نامه الحاق شده است و اینجانب تقاضای صدور حکمی برای محکومیت خوانده به پرداخت مبلغ طلب و تمامی خسارات دادرسی مربوط را خواستارم.
محل امضاء مهر انگشت
تنظیم دادخواست آنلاین
دادخواست آنلاین به علاوه خدمات دیگر مانند: تنظیم شکواییه، تنظیم لایحه و تنظیم اظهارنامه آنلاین از خدمات ویژه سایت وکیل وند می باشد. شما میتوانید از طریق این صفحه، درخواست خود برای تهیه دادخواست آنلاین، شکایت، لایحه و یا اظهارنامه را برای ما ارسال کنید. همکاران ما در کوتاهترین زمان ممکن (بسته به درخواست شما بعد از ثبت درخواست) با شما تماس خواهند گرفت.
در هنگام ورود اطلاعات، به خصوص نوع درخواست، دقت کافی را داشته باشید. اگر مدارکی مرتبط با پرونده دارید که باید حتما توسط کارشناس حقوقی یا وکیل بررسی شود، آنها را از طریق قسمت + به درخواست خود اضافه کنید.
• هزینه دادخواست آنلاین و شکواییه بسته به موضوع و مدراک، بین 242 هزار تومان تا 725 هزار تومان
• هزینه تنظیم لایحه بسته به نوع موضوع، میزان مدارک مورد بررسی و …، بین 6۰۰ هزار تومان تا یک میلیون و هشتصد هزار تومان
زمان تقریبی تنظیم دادخواست آنلاین، اظهارنامه و شکواییه بسته به نوع درخواست انتخابی شما در بازه 6 ساعت و در درخواست عادی، در بازه 1 الی 2 روز کاری خواهد بود.
نمونه نوشتن دادخواست
امروزه، یکی از نگرانیهای افراد در زمینههای مختلف مانند امور ملکی و دعاوی بانکی، تهیه دادخواست است. ما در vakilvand امکان تنظیم دادخواست آنلاین را برای شما عزیزان قرار داده ایم.
یکی از ویژگی های برجسته سایت ما، توانایی تنظیم دادخواست آنلاین است. برای تنظیم دادخواست آنلاین، شما می توانید با انتخاب موضوع مورد نظر، درخواست خود را تنظیم کنید. این امکان به شما ارائه شده تا فرایند تنظیم دادخواست را برای شما آسان و راحت کند.
خواهان:
خوانده :
وکیل یا نماینده قانونی :
تعیین خواسته و بهای آن:
دلائل و منضمات دادخواست :
ریاست محترم مجتمع قضائی( دادگستری )…..
با سلام
با احترام، به اطلاع میرسانم که اینجانب به وکالت از جناب آقای/خانم ........... در خصوص دادنامه غیابی شماره .................... مورخ ......................و مربوط به پرونده ...................... آن شعبه اعتراض دارم. لذا، با توجه به مواد ۳۰۵ و ۳۰۶ قانون آئین دادرسی دادگاههای عمومی و انقلاب در امور مدنی، درخواست رسیدگی واخواهی دارم.
به احترام، اینجانب اعلام میدارد که دادخواست مربوطه، شامل دادنامه، لایحه، واخواهی، وکالتنامه، جمعاً ........... برگ است که به این درخواست پیوست شده است.
هزینه تنظیم دادخواست توسط وکیل
طبق ماده ۴۸ قانون آیین دادرسی، برای شروع رسیدگی به دعاوی حقوقی، لازم است با نگارش دادخواست، اقدام به رسیدگی به پرونده حقوقی در دادگاههای قضایی شود. به این منظور، پس از تکمیل فرم دادخواست و پرداخت هزینه نگارش آن، پرونده به جریان اداری قضایی وارد میشود و خواهان میتواند به دنبال دستیابی به حق خود باشد. بدون ارائه دادخواست، امکان رسیدگی به موضوعات حقوقی در دادگاههای قضایی وجود ندارد.
باید به خاطر داشت که دادخواهی حقوقی و دادخواهی کیفری با هم تفاوت دارند. در دادخواهی حقوقی، برای آغاز رسیدگی به دعاوی، میتوان با تهیه یک دادخواست کتبی شروع کرد، اما در دادخواهی کیفری، ابتدا باید یک شکایت کیفری به پلیس یا مراجع قضایی تقدیم کرد. بنابراین، وقتی از دادخواست صحبت میکنیم، به دادخواست مرتبط با دعاوی حقوقی اشاره داریم.
وقتی دادخواست را به درستی تنظیم کنیم، میتوانیم از هدر رفتن وقت و هزینه جلوگیری کنیم و در اسرع وقت به تشکیل دادگاه برسیم. مطابق با قانون آیین دادرسی مدنی، تاریخ اقامه دعوا همان تاریخ است که دادخواست را نگارش و تقدیم کردهایم. اصول نگارش دادخواست در ماده ۵۱ قانون آیین دادرسی مدنی ذکر شده است.
در نگارش صحیح دادخواست به زبان فارسی، باید امضای خواهان و ذکر آدرس و مشخصات خواهان و خوانده را در نظر داشت. لطفاً توجه داشته باشید که در صورت عدم رعایت نکات مورد نظر در نگارش دادخواست، تمام مراحل بی نتیجه خواهد ماند، حتی اگر هزینه نگارش دادخواست پرداخت شده باشد. بنابراین، لازم است که در هنگام نگارش دادخواست، به نکات مهمی که برای موفقیت آن ضروری هستند، توجه کنید. لذا برای داشتن یک دادخواست صحیح و موثر، باید این نکات را به دقت رعایت کرد.
به منظور نگارش صحیح دادخواست و تنظیم آن، میتوانید از خدمات وکیلوند بهره بگیرید. وکیلوند دسترسی به وکلای مجرب و متخصص در زمینه های مختلف دارد و میتواند به شما در این زمینه کمک کند. با استفاده از خدمات وکیلوند، میتوانید به صورت آنلاین با وکیل خود ارتباط برقرار کنید و از راهنماییهای آنان استفاده کنید. در این راستا، وکلای مجرب و باتجربهای در اختیار شما قرار خواهند گرفت که میتوانند به شما در نگارش صحیح دادخواست و رعایت نکات مربوط به آن کمک کنند.
نگارش صحیح دادخواست بسیار حیاتی است و از مهمترین مراحل پیگیری های حقوقی محسوب می شود. در صورتی که دادخواست درست نوشته نشود، امکان برگشت ناشی از خطای نگارشی وجود دارد و این ممکن است باعث تاخیر در رسیدگی به دعوا شود. بنابراین، بهترین راه حل برای نگارش صحیح دادخواست، استفاده از خدمات یک وکیل ماهر و با تجربه است.
وکیل با توجه به تخصص و تجربه خود، بهترین نکات نگارشی را در نظر می گیرد و باعث تسهیل در رسیدگی به دعوا می شود. همچنین، وکیل می تواند راهنمایی لازم در مورد پرداخت هزینه های مربوط به نگارش دادخواست نیز به شما بدهد. به طور کلی، در همه مراحل پیگیری های حقوقی، تخصص و تجربه وکیل می تواند به شما کمک شایانی کند و به دست یافتن بهترین نتیجه کمک شایانی بکند.
بله، هزینه نگارش دادخواست بسته به نوع دادخواست، میزان پیچیدگی موضوع، سابقه و تجربه وکیل و دیگر عوامل مختلف متفاوت است. در سایت وکیلوند، شما می توانید با مشورت با وکلای مجرب و ارائه اطلاعات مربوط به موضوع، هزینه نگارش دادخواست را به طور دقیق مشخص کنید.
نحوه نوشتن دادخواست و لایحه
هر کسی که در یک دادرسی شرکت میکند، مانند اصحاب دعوا یا خواهان و خوانده، میتواند برای توضیح وضعیت خود، دفاعیات، و دلایل خود، از طریق تهیه یک عریضه (که به آن لایحه دفاعیه نیز گفته میشود) به دادگاه ارائه دهد. این کار در تمامی مراجع قضایی و غیر قضایی، از جمله مراجع دادگستری و دیوان عدالت اداری و غیره، کاربرد دارد. به این صورت، شخص مربوطه میتواند برای دفاع از خود، مواردی را که برای اثبات موثق بودن دفاع خود لازم است، به طور کتبی ارائه دهد.
با توجه به وضعیت مالی و فنی خود، ممکن است که شما به طور مستقیم نتوانید یک لایحه دفاعیه را بنویسید. اما بارزترین حسن و ویژگی لایحه دفاعیه این است که شما میتوانید از طریق یک وکیل با تجربه از زبان خودتان، یک لایحه دفاعیه حرفهای و موثر تهیه کنید. به این ترتیب، اگر شما از نظر مالی نتوانید یک وکیل را استخدام کنید، با استفاده از این روش، میتوانید دفاع خود را بهبود بخشید و از حقوق خود دفاع کنید.
نکات مهم زیر در نوشتن لایحه ضروری است:
مقدمه چینی، شرح وضعیت اسناد و خواسته های نگارنده باید مقدم بر نوشتن هر متنی باشد.
1- قسمت های مختلف یک لایحه :
الف- مقدمه لایحه
در بخش مقدمه، باید با یک شرح کوتاه از وضعیت فعلی شروع کنیم تا مخاطب متوجه موضوع و محتوای دعوا شود. سپس باید منبع و سابقه اختلاف را به طور خلاصه در مقدمه توضیح دهیم تا مخاطبان بفهمند کجا بر سر اختلاف هستیم.
ب- متن لایحه
در بخش متن لایحه، با استفاده از استدلالها، ضمایم و شرح رویدادها، سعی میکنیم قاضی را به سمت نتیجه مطلوب و مورد نظر خود جذب کنیم و در این راستا از این عناصر بهره میبریم.
ج- نتیجه لایحه
از مقدمه و دلایل ارائه شده نتیجه گیری می شود.
2- شکل و ظاهر یک لایحه باید در نظر گرفته شود
قاضی هم مثل همهی ما انسانی است و احساساتی دارد. البته با توجه به سمت و جایگاه اجتماعی او، صورتلایحهای که وی ارائه میدهد، نشانگر شخصیت و جایگاه اجتماعی، نظم ذهنی و حتی ظاهری وی است. در واقع، سربرگ، رنگ قلم، نوع کاغذ و حتی فونت و اندازه کلمات از معرفهایی هستند که به ویژگیهای شخصیتی وی اشاره میکنند. به همین دلیل، توجه به این جزئیات میتواند تأثیرات قابل توجهی در تصمیمگیریهای قاضی داشته باشد.
آموزش دادخواست و لایحه نویسی
همانطور که میدانید، در طرح دعاوی مدنی و حقوقی، تنظیم دادخواست نقش بسیار مهمی ایفا میکند. به عنوان مثال، مراجع قضایی تا زمانی که دادخواست مطرح نشده باشد، حق رسیدگی به دعوی را ندارند و به عبارتی، شروع رسیدگی به دعوی نیاز به تنظیم و ارائه دادخواست دارد. بنابراین، تهیه و ارائه یک دادخواست صحیح و موثر، از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است.
اگر دادخواست یا شرایط جامع آن به دادگاه ارائه شده باشد، دادگاه در این صورت تکلیف دارد به دعوی رسیدگی کند. این نکته ضروری است که در صورتی که دادگاه به دعوی رسیدگی نکند، مستنکف از احقاق حق شناخته میشود و میتواند موجب تعقیب کیفری قانونی شود. بنابراین، دادخواست یکی از اسناد قضایی مهم است که باید با دقت و شفافیت تنظیم شود.
لازم به ذکر است که دادخواست محدود به دادگاههای عمومی بدوی برای شروع دعوی نیست و در طول جریان دادرسی میتوان در زمانهای مختلف، از جمله در صورت اعتراض به حکم غیابی، تجدیدنظر خواهی حقوقی، فرجام خواهی، اعاده دادرسی و محتاج تقویم دادخواست، از آن استفاده کرد. در کل، دادخواست یکی از بهترین سندهای قضایی است و به همین دلیل، قانونگذار در تنظیم آن حساسیت ویژهای را در نظر گرفته و قواعد دقیقی را در این خصوص تعیین کرده است.
قیمت عریضه نویسی
هزینه دادرسی و تعرفه خدمات قضایی معمولاً در قوانین بودجه تعیین و اعلام میشود. با توجه به لایحه بودجه، هزینه دادرسی و تعرفههای خدمات قضایی در بخشهای مختلفی مانند دعاوی مالی و غیرمالی، اجرای احکام و دعاوی کیفری نسبت به سال گذشته تغییری نکرده و با جدول هزینه دادرسی سال گذشته مشابه است.
در پاسخ به این سوال که هزینه دادرسی چیست، باید گفت که وقتی که از هزینه دادرسی صحبت میشود، باید بگوییم که این هزینه یکی از مراحل اصلی در امور حقوقی است که در آن پرداخت هزینههای مختلفی مانند هزینه دادرسی، برای رسیدگی به دعاوی مالی و غیرمالی و مراحل مختلف آن، الزامی است. به طور کلی، هزینه دادرسی بسته به نوع دعوای حقوقی و مقدار خواسته شما، متفاوت است. در این قسمت، به شرح هزینه دادرسی در امور حقوقی پرداخته میشود، که مطابق با فهرست زیر است:
هزینه دادرسی در امور حقوقی
هزینه دادرسی یکی از اقداماتی است که هنگام ارائه دادخواست و شروع دعوای حقوقی باید پرداخت شود. این هزینه شامل هزینه دادرسی در امور حقوقی مانند دعاوی مالی و غیرمالی با توجه به بهای خواسته و مراحل مختلف آن از جمله بدوی و تجدیدنظر میشود. بنابراین، در این بخش قصد داریم هزینه دادرسی در امور حقوقی را به شما توضیح دهیم و مبلغ آن را براساس فهرست زیر اعلام کنیم.
عنوان مبلغ
• بهای اوراق دادخواست، اظهارنامه ها و برگ اجرائیه هزینه دادگاه و هیئت حل اختلاف قانون کار ، بابت هر برگ 000 / 20 ریال
• هزینه دادرسی دعاوی مالی ، در مرحله بدوی ، تا مبلغ 000 / 000 / 200 میلیون ریال 2/5 درصد ارزش خواسته
• هزینه دادرسی دعاوی مالی ، در مرحله بدوی ، بیش از 20/000/000 میلیون ریال 3/5 درصد ارزش خواسته
• هزینه دادرسی دعاوی مالی ، در تجدیدنظر و واخواهی 5/ 4 درصد محکوم به
• هزینه های فرجام خواهی، اعاده دادرسی و اعتراض ثالث در رسیدگی به دعاوی مالی 5/5 درصد ارزش خواسته
• در دعاوی مالی، اگر قیمت درخواستی در زمان تقدیم دادخواست نامشخص باشد، هزینه دادرسی 1/500/000 هزار ریال
• بسته به نوع دعوی (طبق بخشنامه رئیس قوه قضائیه)، هزینه دادرسی دعاوی غیرمالی، درخواست تامین دلیل و تامین خواسته در همه مراجع قضایی. از 000 / 400 هزار ريال تا 000 / 800 / 1 میلیون ريال
• هزينه اعتراض و درخواست تجديدنظر از آراي دادگاه و ديوان عالي كشور قابل اعتراض یا تجدیدنظر 300/000 هزار ريال
• هزینه تطبیق اوراق با اصل آنها ، در دفاتر دادگاه ها و دیوان عدالت اداری و سایر مراجع قضایی 15/000 هزار ریال
• هزینه های مربوط به درخواست تصویر اوراق پرونده 50/000 هزار ريال
• هزینه های مربوط به صدور گواهی از مراجع قضایی 50/000 هزار ريال
• در هر مورد هزینه تطبیق کپی و تصویر با اصل 300/000 هزار ریال
• هزینه ابلاغ اظهارنامه و واخواست نامه در هر مورد 100/000 هزار ریال
• هزینه دادگاه برای گواهی امضای مترجم 300/000 هزار ریال
• هزینه پلمپ اوراق ترجمه شده ، توسط مترجم رسمی دادگستری 300/000 هزار ریال
• در هر مورد، هزینه پلمپ گواهی صحت ترجمه 300/000 هزار ریال
• به موجب ماده 477 قانون آیین دادرسی کیفری مصوب 1391 هزینه دادرسی 300/000 هزار ریال
لازم به ذکر است که موارد اعلام شده بر اساس نرخ سال گذشته محاسبه شدهاند و به محض اعلام نرخ جدید برای سال ۱۴۰۲، ما این اطلاعات را در متن مقاله به روز خواهیم کرد.
برای محاسبه هزینه دادرسی، افراد میتوانند از سایت adliran.ir استفاده کنند. برای این منظور، باید روی گزینه "محاسبه هزینه دادرسی" در نوار سمت راست سامانه کلیک کنید و سپس اقدامات لازم برای محاسبه هزینه دادرسی را انجام دهید.