12 اسفند 1398

آیا به مطالبه مهریه از شخص فوت شده مالیات دارد؟

دسته بندی : مالیاتی | سایر دعاوی
احمد جمشیدوند
وکیل پایه یک دادگستری
سوال کاربر :

با سلام و احترام میخواستم بدونم ایا اقدام برای گرفتن مهریه توسط همسر یا مادر فرزندان فردی که فوت شده میتواند میزان مالیات بر ارث را کم کند؟ اگر این چنین است بفرمایید چطور باید اقدام کرد.؟؟؟ممنون

پاسخ وکیل پایه یک دادگستری :

سلام مالیات بر ارث قانون خاص خود را دارد در قانون فعلی مالیات بر ارث برحسب این‌که ترکه متوفی به چه میزان باشد، مالیاتی متفاوت دارد. نرخ مالیات بر ارث، تابعی از این امر نیز است که وارث با متوفی چه نسبتی داشته باشد. هرچه نسبت وارث با متوفی نزدیک‌تر باشد، مالیات بر ارث کمتر است و هرچقدر که نسبت وارث با متوفی دورتر باشد، ​نرخ مالیات بر ارث بیشتر خواهد بود. این درحالی است که وراث از دیدگاه قانون مالیات‌های مستقیم به سه طبقه تقسیم می‌شوند؛ وراث طبقه اول شامل پدر، مادر، زن، شوهر و اولاد هستند. طبقه دوم نیز عبارتند از اجداد، برادر، خواهر و اولاد آنها. طبقه سوم وراث نیز شامل عمو، عمه، دایی، خاله و اولاد آنها است. به طور دقیق نرخ‌های اعلامی سازمان امور مالیاتی برای وراث طبقه یک است و به ترتیب برای وراث طبقه دوم دو برابر و برای وراث طبقه سوم به چهار برابر می‌رسد. همچنین باید در نظر داشت که اگر در هر طبقه حتی یک نفر ورثه در حال حیات باشد، سبب می‌شود طبقات دیگر از جهت ارث بردن باطل شوند و هیچ ارثی به آنها تعلق نگیرد