توهین در تلفن همراه

دسته بندی : کیفری | سایر دعاوی
احمد جمشیدوند
وکیل پایه یک دادگستری
سوال کاربر :

آیا کسی باتلفن همراه به شخص دیگری بااس ام اس توهین وحرفهای زننده بنویسد، علیه او میشود به دادگاه شکایت کردیانه؟ ضمنا ازطریق دادگاه یا پلیس فتا لطفا راهنمایی کنید. باسپاس.

پاسخ وکیل پایه یک دادگستری :

با سلام و عرض ادب طبق ماده ی608 قانون مجازات اسلامی توهین به افراد از شایع ترین جرایم می باشد که مطابق قانون جرم و دارای مجازات است. بنابراین با توجه به کیفیت و نوع توهین، مجازات آن نیز متفاوت خواهد بود؛ چه اینکه برخی مصادیق توهین مجازات هایی همچون اعدام را نیز در پی خواهد داشت. علی ای حال باید بیان داشت که توهین علاوه بر اینکه به لفظ واقع می شود، با عمل و رفتار زننده نیز محقق خواهد شد. بنابراین شخصی که مورد توهین واقع گردیده، می بایست این امر را ثابت نماید. پس چنانچه توهین در فضای مجازی یا به صورت پیامک واقع شده، شخص می تواند به آنها برای اثبات وقوع توهین و مجازات نمودن توهین‌کننده استناد نماید. همچنین به منظور شکایت نمودن ضروری است تا با مراجعه به دادسرای مربوطه، شکایت کیفری خود با عنوان توهین را ثبت نمایید.توهین به افراد از شایع ترین جرایم می باشد که مطابق قانون جرم و دارای مجازات است. بنابراین با توجه به کیفیت و نوع توهین، مجازات آن نیز متفاوت خواهد بود؛ چه اینکه برخی مصادیق توهین مجازات هایی همچون اعدام را نیز در پی خواهد داشت. علی ای حال باید بیان داشت که توهین علاوه بر اینکه به لفظ واقع می شود، با عمل و رفتار زننده نیز محقق خواهد شد. بنابراین شخصی که مورد توهین واقع گردیده، می بایست این امر را ثابت نماید. پس چنانچه توهین در فضای مجازی یا به صورت پیامک واقع شده، شخص می تواند به آنها برای اثبات وقوع توهین و مجازات نمودن توهین‌کننده استناد نماید.