ضرب و جرح

دسته بندی : کیفری | قتل عمد وغیرعمد
حامد محمدی
وکیل پایه یک دادگستری
سوال کاربر :

چنان چه فردی با وارد آوردن ضربات متعدد چاقو به نقاط حساس بدن از جمله گردن و شکم موجب شود مصدوم تحت عمل جراحی قرار گیرد و متعاقباً فوت کند و پزشکی قانونی با اعلام علت فوت (شوک عفونی در زمینه ی عفونت منتشره داخل شکمی و در اثر پارگی احشاء داخل شکمی) پزشکان معالج را به میزان سی درصد مقصر بشناسد آیا این امر می‌تواند موجب تبدیل نوع قتل از عمد به شبه عمد شود و آیا اصولاً چنانچه قتل در تعریف عمد بگنجد آیا اصطلاح تقصیر بر آن قابل انطباق است؟

پاسخ وکیل پایه یک دادگستری :

با سلام در این زمینه نظریه مشورتی وجود دارد که قتل را با توجه به شرایط آن ، از جمله قصد قتل و عمل نوعا کشنده مشمول بند ب ماده 290 میداند بنابراین قتل عمد محسوب میشود و پزشکان به دلیل قصور خود مجازات می شوند