04 آبان 1401

استفاده از سند مجعول دولتی

دسته بندی : کیفری | استفاده از سند مجعول
محمد بابایی فیشانی
کارشناس حقوقی
سوال کاربر :

درود برشما. من ۳۴ سالم هست و یه پراید مدل ۱۳۷۷ دارم که بهش معاینه فنی تعلق نمیگیره چون همه جاش داغون بود و من میخواستم بفروشمش و به پولش احتیاج داشتم .من دوماه  پیش  یک نفر را پیدا کردم که میگفت در معاینه فنی کار میکند و مبلغ ۳۰۰ هزار تومن دادم و از ماشینم عکس انداخت و سه ساعت بعد زنگ زد و معاینه فنی را بهم داد. وقتی تعویض پلاک رفتم من رو گرفتن و گفتن معاینه جعلی است. خلاصه پروندم رفت اگاهی و من را هم خواستن و بعد از چند روز گفتن اون کسی که معاینه فنی داده بود به من را گرفتن و الان زندان است چون داخل خونش کلی دستگاه و مهر و ابزار جعل بوده البته به گفته خودشون. دو هفته بعد من رو دادگاه خواستن و من تمام ماجرا رو تعریف کردم و گفتن فیش حقوقی بزار. من هم پدرم رو اوردم و فیش گذاشت و گفتن که برو.
دیروز برای بابام که یه پیام اومد که پرونده شما به دادگاه ۱۰۲ کیفری رفته  .امروز بابام رفت دادگاه که گفتن شما ضامن یه نفر شدیدو از این صحبتا که شماره پرونده را پدرم گفت و اونها گفتن پرونده من است با عنوان جعل اسناد دولتی و گفتن برید اگه لازم بود صداتون میکنیم.میخواستم بدونم جریمه من چی هست چون من اصلا نمیدونستم که معاینه جعلی است و چون مهر برجسته داشت فکر میکردم اصلی است به قاضی هم گفتم که حتی اگه یک درصد میدونستم این برگه جعلیه نمیرفتم چون ابروم برام اهمیت داره و من تا این سن به کلانتری و دادگاه نرفتم.تو گروه وکلا پرسیدم چندتاشون گفتن چیزی نمیشه چندتاشونم گفتن میرید حبس خلاصه دیدیم اینجا سوالمو بپرسم بهتره چون وکلای با سابقه اینجا هست. بسیار متشکرم عذر میخوام بابت طولانی بودن سوالم.

پاسخ کارشناس حقوقی :

بااحترام کاربر محترم اگاهی شخص در چنین پرونده ای منجرب به حبس خواهد شد اما عدم اگاهی جنابعالی با تخفیف مجازات به جزای نقدی یا تعلیق محکوم خواهید شد