ایا سند عادی که به حکم قانون باطل شده قابل استناد است

دسته بندی : حقوقی | قراردادها
احمد جمشیدوند
وکیل پایه یک دادگستری
سوال کاربر :

سلام . بنده ملکی را 10 سال پیش از پدرم خریدم و سند رسمی بنام خودم دارم بعد از فوت پدر بخاطر کمک به خواهرم که وضعیت مالی مناسبی ندارد قولنامه ای صوری که ملک به نام پدر نوشته شده بود از طرف مشاور املاک در همان مشاور املاک بابت گرفتن امضاء و رضایت خواهر (خواهر فروشنده سهم و من خریدار سهم از همان ملک که سند بنام خودم است )تنظیم و پس از آن به دلایلی (تعارض خریدار و فروشنده و مزاحمت برادر بزرگتر) ابطال شده است . حالا برادر بزرگتر از این موضوع اطلاع پیدا کرده و با استناد به آن شکایت موروثی بودن ملک را دارد با این تفاسیر ایشان که ادعا در حق مالکیت در آن ملک را دارد می تواند به آن قولنامه ابطال شده استناد کند؟

پاسخ وکیل پایه یک دادگستری :

سلام کاربر محترم اسناد عادی مادامی که اصالت آنها مورد تعرض قرار نگرفته معتبر است در فرض سوال چون اصالت سند از طریق دادگاه مردود و باطل اعلام شده قابلیت استناد ندارد مگر به طریق قانون حکم دادگاه نقض شود