در چه شرایطی پرینت مکالمات را میتوان گرفت؟

در چه شرایطی پرینت مکالمات را میتوان گرفت؟

موضوع کیفری نوشته 10 دقیقه
در چه شرایطی پرینت مکالمات را میتوان گرفت؟
تصویر مقاله

فهرست عناوین مقاله

اشتراک گذاری مقاله:

 

در چه شرایطی پرینت مکالمات را می‌توان گرفت؟  

 

آیا تا به حال در موقعیتی بوده‌اید که بخواهید برای اثبات یک ادعا یا روشن شدن واقعیتی، مکالمات تلفنی یا پیامک‌های فردی را بررسی کنید؟ شاید برایتان پرسش باشد آیا اساساً می‌توان چنین درخواستی داشت و اگر پاسخ مثبت است، چه موانع قانونی و چه محدودیت‌هایی پیش روی ما قرار دارد؟ در ادامه تلاش می کنیم به ساده‌ترین زبان ممکن، مفهوم پرینت تماس‌ها و پیامک‌ها را توضیح بدهیم، سپس بررسی کنیم چطور می‌توان مکالمات خود یا دیگران را تحویل گرفت و در چه چارچوبی این عمل قانونی است.

 

 دو شیوه اصلی پرینت پیامک‌ها  

 

اگرچه بسیاری از افراد، هنگام شنیدن عبارت «پرینت پیامک»، فقط به یک روش فکر می‌کنند، در واقع می‌توان گفت این کار در دو مسیر کلی انجام می‌گیرد:

 

  1. دریافت فهرست و جزئیات پیامک‌های سیمکارتی که به نام خود شخص است.  

  2. درخواست مکالمات و پیامک‌های فرد دیگر از مجرای قضایی.

 

در ادامه، اول شرایط اخذ مکالمات و پیامک‌های فرد دیگ را بررسی می‌کنیم و نشان می‌دهیم در چه مرحله‌ای نیاز به دستور مراجع قانونی وجود خواهد داشت.

آیا زن میتواند پرینت خط شوهرش را بگیرد؟

 

چگونه پرینت تماس‌ها و پیامک‌های دیگران را می‌توان گرفت؟  

 

اصولاً دسترسی به اطلاعات خصوصی افراد، مانند ریز مکالمات و پیامک‌ها، ممنوع است مگر در موقعیت‌هایی که قانون اجازه دهد. مطابق رویه قضایی، اگر کسی قصد داشته باشد پیامک‌ها یا تماس‌های فرد دیگری را زیر نظر بگیرد، باید دلایل کافی داشته باشد و همه چیز تحت نظر دادگاه پیش برود. به این معنا که ابتدا شخص خواهان باید ادعایی مطرح کند، دادسرا پرونده را بررسی و در صورت احراز ضرورت، قاضی اجازه می‌دهد ریزمکالمات یا بخشی از محتوای پیامک‌ها تهیه شود.  

 

 ضرورت دستور قاضی برای پرینت پیامک و مکالمات  

مادامی که بحث تماس‌های تلفنی، پیامک‌ها و حریم خصوصی مردم در میان باشد، باید توجه داشت که قاضی مرجع تشخیص درستی یا نادرستی درخواست است.طبق اصول جاری ماده 150، کنترل ارتباطات مخابراتی شهروندان غیرقانونی است، مگر در موقعیت‌هایی که به حفظ امنیت داخلی یا کشف جرایم مهم مربوط شود. در چنین اوضاعی، اجازه از سوی رئیس کل دادگستری یا مقام مشابه صادر می‌گردد. بنابراین توقیف و دسترسی به محتوا یا ریز‌داده‌های مخابراتی اشخاص، بدون دستور قضایی تخلف محسوب می‌شود.

 

به بیان ساده تر، هنگامی که پرونده‌ای کیفری یا حقوقی تشکیل می‌شود و دلایل عرضه‌شده نشان می‌دهد دسترسی به متن پیامک یا فهرست تماس‌های طرف مقابل، درک حقیقت را آسان‌تر می‌کند، قاضی می‌تواند چنین مجوزی صادر کند. اما اگر صرفاً ظن و گمان وجود داشته باشد یا ادعا بدون دلیل باشد، دستور قضایی نهایی صادر نمی‌شود.

 

در چه شرایطی پرینت مکالمات را میتوان گرفت؟

 

محدودیت‌های قانونی پرینت خط همسر  

 

یکی از پرسش‌های رایج این است که آیا زن یا شوهر می‌توانند برای نظارت بر تماس‌های همسرشان، مستقیماً درخواست پرینت کنند؟ 

در قانون، اصل بر حفظ حریم خصوصی افراد است حتی در رابطه زوجیت هم چنین کاری تنها زمانی میسر می‌گردد که فرد شکایت خود را در محاکم مطرح کند و دلایل قابل‌ قبول نشان دهد. اگر قاضی تشخیص دهد برای روشن شدن حقیقت، رویت ریز مکالمات و پیامک‌های همسر ضرورت دارد، آنگاه مجوز مربوط صادر می‌شود. در غیر این صورت، هیچ‌کدام از زن یا مرد اختیار ندارند خودسرانه به سوابق مکالمات شخص دیگر دست پیدا کنند.

 

بنابراین اگر کسی متوجه شود همسرش اقدامات خلاف اخلاق انجام داده، باید در قالب پرونده کیفری یا دعواهای خانوادگی اقامه دعوی کند. سپس پس از بررسی‌های دادگاه، در صورت پذیرش ادعا، دستور پرینت داده خواهد شد. اما چنانچه در نهایت مشخص شود اصل ماجرا درست نبوده، همسر تهمت‌زننده پاسخگوی عواقب آن خواهد بود.

 

درخواست پرینت برای خط دختر توسط پدر  

 

در برخی موارد، پدران تمایل دارند مکالمات یا پیامک‌های فرزند خود را به دست آورند. اما قوانین فعلی چنین اجازه‌ای را بدون سپری شدن مراحل قانونی نمی‌دهند. در واقع، داشتن نسبت پدر و فرزند به‌ خودی‌ خود سبب نمی‌شود اپراتورها این داده‌ها را تسلیم کنند. فقط اگر دادگاه یا دادسرا متقاعد شود که احتمال وقوع جرم یا خطری جدی در میان است، مجوز مورد نیاز صادر می‌گردد.

این محدودیت نه‌تنها برای پدر، بلکه برای هر شخص دیگری هم وجود دارد. حریم خصوصی فرد بالغ (یا حتی نابالغ در برخی شرایط) تحت حمایت قانون است و تنها در فضاهای استثنایی و طبق تشخیص قاضی، پرینت خط شخص در اختیار یک فرد ثالث قرار می‌گیرد.

 

محدودیت قانونی پرینت مکالمات وارثان از شخص فوت‌شده  

 

یکی از پرسش‌های جالب‌توجه درباره افرادی است که فوت شده‌اند، اما خانواده یا ورثه می‌خواهند بدانند متوفی چه تماس‌هایی داشته یا چه پیامک‌هایی ارسال کرده است. از منظر حقوقی، چنین تقاضایی باید در چارچوب دادگاه مطرح شود. اگر دادگاه احراز کند دانستن ریزمکالمات فرد فوت‌شده برای حل‌وفصل دعوای حقوقی (مثلاً مسائل ارث یا تعهدات) لازم است، ممکن است دستور پرینت صادر شود. وگرنه، اپراتورها قادر نیستند خودسرانه اطلاعات فرد درگذشته را تحویل بدهند.

  

ورثه قانونی، با ارائه مدارک هویتی و گواهی فوت در مراجع قضایی، می‌توانند تقاضای بررسی ریزمکالمات را مطرح کنند. قاضی با توجه به اوضاع پرونده تصمیم می‌گیرد که آیا بررسی یا تحویل داده‌ها ضرورت دارد یا خیر.



پرینت مکالمات، ابزاری برای اثبات دعوا در دادگاه  

 

در دادرسی‌های مختلف، گاهی پرینت مکالمات تلفنی یکی از ادله تکمیلی برای روشن شدن حقیقت به شمار می‌رود. برای نمونه، در دعوای خیانت زناشویی یا دعاوی واسطه‌گری غیرقانونی، محاکم احتمال دارد به لیست تماس‌ها یا حتی محتوای پیامک‌ها استناد کنند. با این حال، صرف پرینت مکالمه، مدرک قطعی محسوب نمی‌شود و اصول دیگر حقوقی (مانند شهود و اسناد مکتوب) نیز در کنار آن بررسی می‌گردد.

 

نحوه و مراحل درخواست پرینت پیامک و مکالمات ،صدور دستور قضایی  

 

  1. تشکیل پرونده در دادسرا یا دادگاه: نخست باید شکوائیه یا دادخواستی که در آن استناد به ریزمکالمات یا پیامک‌ها ضرورت دارد، ثبت شود.  

 

  1. ارزیابی دلایل: قاضی، به مدارکی که خواهان عرضه کرده توجه می‌کند. اگر پی ببرد که دسترسی به این داده‌ها می‌تواند حقیقت را آشکار نماید، دستور لازم را صادر خواهد کرد.  

 

  1. ارتباط دادن با اپراتور: پس از صدور دستور، اداره مربوطه در اپراتور تلفن همراه، موظف می‌شود که فهرست تماس یا پیامک‌های مورد اشاره را به صورت محدود شده (مربوط به زمان یا شماره‌های مشخص) تحویل مرجع قضایی بدهد.

  

  1. بررسی اطلاعات در دادگاه: اطلاعات دریافتی در جلسه رسیدگی یا تحقیقات مقدماتی مطالعه می‌گردد و در تصمیم‌گیری قاضی تأثیرگذار است.



محدودیت زمانی برای تحویل پرینت پیامک  

 

اپراتورها معمولاً مدت معینی داده‌های پیامکی را ذخیره می‌کنند. بنا بر متداول‌ترین گزارش‌ها، ممکن است چند ماه محفوظ بماند. بنابراین اگر فاصله ارجاع پیامک‌ها زیاد باشد، امکان دسترسی به تاریخچه آنها کاهش می‌یابد.

 

 هم قاضی و هم مراجع ذی‌صلاح، این محدودیت زمانی را مدنظر قرار می‌دهند و برای درخواست بازه زمانی خیلی قدیمی، ممکن است پاسخی وجود نداشته باشد.

 

دریافت پرینت تماس‌های سیمکارت شخصی خود

 

پس از بررسی کامل دریافت پرینت مکالمات و پیامک های دیگران و جزئیات مرتبط با آن، در این قسمت به دریافت مکالمات و پیامک های خود می‌پردازیم.

 

گاهی افراد به دلایل گوناگون، تمایل دارند ریز مکالمات گذشته خط خود را ببینند. شاید رقم قبض شما بیش از حد معمول شود و بخواهید بررسی کنید کدام تماس طولانی رخ داده یا احتمالاً چه پیامک‌های زیادی داشته‌اید. 

در چنین وضعیتی، هر اپراتور روش خاصی برای تحویل فهرست مکالمات دارد:

 

  •  دریافت پرینت مکالمات ایرانسل 

 

با مراجعه حضوری به دفاتر خدماتی ایرانسل و ارائه مدارک هویتی و فرم درخواستی که تکمیل می‌کنید، می‌توان فهرست تماس‌های چند ماه گذشته را گرفت. 

همچنین برنامه‌هایی وجود دارد که شما را از تعداد تماس‌های خروجی و مدت آنها آگاه می‌سازد، ولی برای دسترسی جامع به تمام جزئیات، مراجعه حضوری لازم می‌شود.

 

  • دریافت پرینت مکالمات همراه اول  

 

اپراتور همراه اول نیز، همچون ایرانسل، فرایندی رسمی دارد. با حضور مالک خط در نمایندگی معتبر و تکمیل فرم مخصوص، ریزمکالمات به مدت محدودی قابل تحویل است. البته اگر دادگاهی دستور بررسی کل یا بخشی از این فهرست را صادر کند، ممکن است بازه زمانی وسیع‌تری در دسترس باشد.

 

 پرینت مکالمات در فرایند گزینش 

 

در برخی گزینش‌های حساس مثل مشاغل امنیتی، احتمال دارد از مراجع قضایی مطالبه شود که سوابق تماس‌های داوطلب را ارزیابی کنند؛ اما این موضوع باید مطابق مقررات انجام شود. اگرچه حریم شخصی محترم است، اما در بعضی مشاغل خیلی خاص، بررسی امنیتی می‌تواند رخ دهد. با این حال، هر گونه بهره‌برداری خارج از مجرای قانونی ممنوع است و نقض حقوق شهروندی تلقی می‌شود.

 

سخن پایانی: 

 

درخواست پرینت مکالمات تلفنی یا پیامک‌ها، اقدامی حساس است که مستقیماً با حریم خصوصی افراد گره می‌خورد. قانون رد یا قبول چنین تقاضایی را به عهده قاضی گذاشته تا از تضییع حقوق شهروندان پیشگیری شود. در واقع، اگر شکایتی رسمی دارید و دلایل کافی نشان می‌دهد که دیدن فهرست تماس‌ها ضروری است، می‌توانید از دادگاه بخواهید دستور مربوط را صادر کند. اما اگر صرفاً به دلایل شخصی یا بدگمانی قصد دسترسی داشته باشید، این راه بسته خواهد بود.  

در نتیجه، هر کسی که می‌خواهد از طریق پرینت پیامک و تماس برای اثبات ادعا یا پیگیری حق‌وحقوق خود اقدام کند، باید مراحل قانونی را طی کند و یادش باشد که بدون حکم مرجع قضایی امکان بررسی ریز مکالمات دیگران وجود ندارد. رعایت این مسائل هم از حقوق شهروندی محافظت می‌کند و هم جلوی سوءاستفاده از اطلاعات شخصی را می‌گیرد.  

بهره‌گیری از مشاوره حقوقی دقیق و آگاهانه، شما را در این مسیر یاری می‌کند تا هم از حقوق خود دفاع کنید و هم از سوء استفاده احتمالی جلوگیری شود.
موسسه حقوقی وکیل وند با تیمی از وکلای مجرب و آگاه در زمینه‌های مختلف حقوقی، آماده است تا شما را در تمامی مراحل دریافت پرینت مکالمات راهنمایی کند. این موسسه با ارائه خدمات تخصصی، تضمین می‌کند که پرونده شما با رعایت قوانین و اصول حقوقی به بهترین شکل ممکن پیگیری شود.
اگر به دنبال راهکارهای مطمئن و سریع برای دریافت پرینت مکالمات و دیگر مسائل حقوقی خود هستید، وکیل وند انتخابی حرفه‌ای و قابل اعتماد است.

 

اشتراک گذاری مقاله:

دیدگاه کاربران

نظر و دیدگاه خود را در مورد این مقاله با ما در میان بگذارید.

0 کاراکتر

آخرین مقالات منتشرشده

آخرین مقالات منتشرشده

مشاوره حقوقی آنلاین وکیل وند

در هر ساعت از شبانه روز و در هفت روز هفته می توانید با به صورت تلفنی و متنی از وکلای وکیل وند مشاوره دریافت کنید.

پشتیبانی و راهنمای خدمات: 021-91017949

شنبه تا پنجشنبه ساعت 8 صبح تا 12 شب

دیدگاه کاربران

نظر و دیدگاه خود را در مورد این مقاله با ما در میان بگذارید.

0 کاراکتر

راهنمایی و سوالات متداول

در صورت نیاز به راهنمایی می توانید از سوالات زیر استفاده و یا سوال موردنظر خود را مطرح کنید.

آیا می‌توان پرینت تماس‌های همسر را به‌عنوان مدرک طلاق استفاده کرد؟

آیا بدون حکم دادگاه میشه پرینت گرفت؟

آیا صاحب خط میتواند پرینت بگیرد؟

پرينت خط تا چه مدت مي توان گرفت؟

آیا تماس بی‌پاسخ در پرینت ثبت می‌شود؟

آیا می‌شود به صرف مظنون شدن از کسی درخواست مطالبه پرینت مکالمات را نمود؟

آیا مخابرات پرینت تماس می‌دهد؟

آیا زن میتواند درخواست پرینت خط شوهرش را بگیرد؟

پرینت مکالمات شخص فوت شده چگونه است؟

به راهنمایی بیشتری نیاز دارید؟

خدمات حقوقی وکیل وند

وکیل وند طیف گسترده ای از خدمات حقوقی را در قالب های مختلف به شما ارائه می دهد، از جمله:

  • مشاوره حقوقی متنی و تلفنی در زمینه های مختلف
  • تنظیم و نگارش دادخواست، لایحه و سایر اوراق قضایی
  • وکالت در دعاوی حقوقی و کیفری
  • انجام امور قراردادها
  • و سایر خدمات حقوقی

۱۲ وکیل درحال مشاوره

۳٬۱۱۹ وکیل آماده مشاوره

شهره-خوشجانمحمد-بابایی-فیشانینازنین-نبی-زادهشاهین-محبی