12 اسفند 1398

مالیات بر ارث برای ملک پدری چیست؟

دسته بندی : مالیاتی | سایر دعاوی
احمد جمشیدوند
وکیل پایه یک دادگستری
سوال کاربر :

با سلام، ۱.۵ دانگ از منزل پدرم، به نام پدربزرگمان است. پدربزرگم در سال ۱۳۶۰ فوت شدند. حال سوال من این است که چند درصد مالیات بر ارث می بایست پرداخت شود. ضمنا ارزش فعلی این ملک کلنگی حدود ۲ میلیارد است و مادر بزرگم نیز ده سال قبل فوت شدند.

پاسخ وکیل پایه یک دادگستری :

نرخ مالیات بر ارث در اصلاحیه قانون مالیات‌های مستقیم را اعلام کرد. براساس قانون‌ سال ١٣٩٥ مالیات بر ارث، ٣‌درصد ارزش دارایی‌هایی مانند سپرده‌های بانکی، اوراق مشارکت و سایر اوراق بهادار و سودهای آنان به سازمان امور مالیاتی تعلق دارد. همچنین یک‌و‌نیم ‌درصد ارزش سهام و سهم‌الشرکه و حق‌تقدم آنها نیز مشمول مالیات می‌شود. مالیات برارث حق‌الامتیاز و سایر اموال و حقوق مالی نیز در قانون جدید ١٠‌درصد ارزش روز در تاریخ تحویل محاسبه شده است